Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 10. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 10. novembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 10. novembar 2014.

Hajde polako, hajde lagano… Danas imamo izbor: da eksplodiramo, implodiramo ili da se okrenemo drugome za podršku i utehu.

Ukoliko ste zaposleni, ovaj dan bi mogao da vam pomogne da napravite značajan prodor, ali i da sebi napravite ozbiljan problem. Kao i uvek, razvoj situacije zavisi od vas. Ambicija danas nekoga može da katapultira u visine, a nekoga da skrši. Treba znati kontrolisati silinu u sebi. Treba znati odbraniti se od drugih.

Ako vam je potrebno da svoju karijeru mrdnete sa mrtve tačke ili da pokrenete neki projekat, plasirate neku ideju, ovo je dobar dan za to.
Štaviše, odličan – pod uslovom da očekivanje pomaka u karijeri zasnivate na dobrom radu i rezultatima ili da ste projekat dobro pripremili, a ideju dobro razradili. U tom slučaju, možete odlično da prođete ako danas okrenete reflektore ka sebi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ali je bitno i znati da smo danas u opasnosti od slepe ambicije, laktaša i umišljenih bizMismena, svih onih koji svoju karijeru grade preko leđa drugih i bez osnova u sopstvenom znanju i umeću. Zato, ako niste potkovani, nemojte se danas gurati. Mnogo je takvih koji će to probati, te je veća mogućnost da se nekome od njih (a to biste mogli biti vi) laktanje obije o glavu.

Ako ste sigurni u svoje vrednosti i rezultate – zaštitite se od parazita, naoružajte osmehom, strpljivošću i taktom protiv blokade odozgore i plasirajte svoj rad. Uspeh zagarantovan.

Ono što je veoma važno jeste da danas silinu ne treba slepo koristiti ni kada ste sigurni da zastupate sto odsto ispravnu stvar. Setite se čoveka do sebe. Setite ga se kako ga ne biste nehotice povredili, ali i kako biste našli podršku. Koliko god da ste silni, podrška nikada nije na odmet.

Ako ste inače nesigurni, snagu koju nudi današnji dan nemojte nevešto koristiti. Vama će pomoć drugih sigurno veoma dobro doći, a to što osećate da biste sada mogli da se progurate ne gledajući oko sebe, ne znači da to i treba da uradite.

Jer današnji dan, pored podstrekivanja ambicije i obezbeđivanja snage, nudi i šansu za saradnju. Ako ste do sada bili dobar saradnik, zašto biste se toga odrekli u trenutku kada dobijate još jedan adut? Ukoliko ste deo tima, ne zaboravite to danas.
Ne zaboravite ni na svoj tim u privatnom životu. Lako je danas preći granicu dozvoljenog i reći ono što ne treba. Ali je sasvim moguće i ojačati veze, ako se setimo koliko nam drugi znače. Od bliskih ljudi, do šire zajednice, mnogi nam danas mogu pomoći – reći lepu reč, napraviti lep gest, učiniti da se osećamo bolje… Ovo je ono što možemo utkati u svoje poslovne prodore, ali i u čemu možemo uživati na privatnom planu.

Kao što smo rekli u horoskopu za prethodnu subotu, ovih dana dobijamo nove uvide u situacije ili informacije koje su bile aktuelne u periodu od 27. septembra do 10. oktobra. Danas te uvide osvetljava i intuicija. Čak i ako nemate običaj da se oslanjate na nju, danas probajte da je poslušate. Imamo osećaj za čitanje nedorečenog, napisanog između redova. Želimo da saznamo istinu.

Imamo i osećaj za druge – njihov unutrašnji svet lakše dekodiramo, njihove želje bolje čitamo. I na privatnom planu, recept za dobar dan jeste: manje egocentrizma, više altruizma i empatije. Onda će svima biti dobro i zajedno ćemo napraviti korake napred.

Druga dekada kardinalnih znakova (Ovnovi rođeni prvih deset dana aprila, Rakovi rođeni prvih deset dana jula, Vage rođene prvih deset dana oktobra i Jarčevi rođeni prvih deset dana januara) trebalo bi da se više nego drugi zaštite od eksplozije ili implozije, od svoje ili tuđe bahatosti.

Prva dekada vodenih znakova (Rakovi rođeni u junu, Škorpije rođene u oktobru i Ribe rođene u februaru) najviše mogu da iskoriste istančanu intuiciju i da prodube dobre odnose sa drugima ili da uživaju u njima. Svi možemo da napravimo sjajnu mešavinu, ako obratimo pažnju na sebe i svoje ponašanje.