Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 8. novembar 2014.

Horoskop za subotu, 8. novembar 2014.

Horoskop za subotu, 8. novembar 2014.

Važno je insistirati na dijalogu čak i kada se čini da je on nemoguć. Reč po reč, približavamo se drugom i dolazi do razrešenja. Komunikacija je danas ključna stvar.

Mesec će danas preći u znak Blizanaca, a Merkur, vladar ovog zodijačkog znaka, prelazi u Škorpiju. Komunikacija i odnosi sa okruženjem danas su u centru pažnje.

Danas će nam možda biti malo teže da shvatimo druge. Osećamo da problem postoji, ali ne razumemo gde je njegova osnova, odakle on potiče. Prepodne smo nervozni jer želimo da komuniciramo, a ne znamo kako. Obe strane su zaleđene u sopstvenoj povređenosti.

Do večeri ćemo shvatiti da moramo da nađemo načina da pomirimo naše postupke i osećanja. Moramo da popustimo, kako ne bismo povredili osobu ili osobe do kojih nam je stalo ili kako sami ne bismo bili povređeni.

Važno je insistirati na dijalogu čak i kada se čini da je on nemoguć. Reč po reč, približavamo se drugom i dolazi do razrešenja. Komunikacija je danas ključna stvar.

Merkur, planeta komunikacije prelazi u znak Škorpije – drugi put ove jeseni. Prvi boravak, od 27. septembra do 10. oktobra, obeležilo je sporo kretanje i okretanje unazad. Tako se Merkur vratio u Vagu, da bi sada ponovo ušao u znak Škorpije direktnim hodom. Razmislite šta se dešavalo u periodu kada je Merkur prvi put prelazio ove prve stepene Škorpije. Narednih dana bismo mogli dobiti nove informacije ili steći novi uvid u tu situaciju.

Merkur u Škorpiji ne drži do manira i ljubaznog obraćanja. On teži istini i beskompromisno kopa po tajnama u potrazi za njom. Merkur je sada četvrto nebesko telo u ovom znaku. Sunce, Venera i Saturn doprinose, svako na svoj način, kroz delovanje svojstveno sebi, ovom istraživanju. Ono nije uvek prijatno, ali je povremeno potrebno ogoliti stvari do koske.

Ove škorpionske teme biće naročito izražene tokom sledeće sedmice, ali već sada osećamo sa čim se suočavamo. Samo polako. Ne treba se plašiti istine, ali ne treba ni biti opsednut njom.

Danas pazite i da ne preterate sa pićem i jelom. Izgovor za preterivanje nije ni slava. Vodite računa jer bi preterivanje sa ićem i pićem na današnji dan moglo da vas košta više nego inače.