Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 4. oktobar 2014.

Horoskop za subotu, 4. oktobar 2014.

Horoskop za subotu, 4. oktobar 2014.

Napetost se oseća u vazduhu i osećamo se kao da nas je neko tresnuo maljem.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Osećamo se pomalo izgubljeno i tromo. Nešto uznemirava našu savest. Nešto treba da se razreši, ali nismo sasvim sigurni šta je u pitanju. Intuitivno osećamo da nešto nije u redu, ali jedan deo nas želi da se zavuče pod čaršave i da to ignoriše, nadajući se da će jednostavno proći.

Problem eskalira sa kvadratom između Sunca u Vagi i Plutona u Jarcu. Sada se nalazimo u okviru T-kvadrata pošto ovaj aspekt između Sunca i Plutona ponovo aktivira kvadrat između Urana i Plutona. Napetost se oseća u vazduhu i osećamo se kao da nas je neko tresnuo maljem. Za svega nekoliko sati, od mutnog osećaja da nešto nije u redu došli smo do direktne suočenosti sa problemom.

Sada bismo mogli makar da se uhvatimo u koštac sa tim, ali dodatni izazov označavaju Mars koji pravi kvadrat sa Hironom i Merkur koji kreće retrogradnim hodom. Osećamo se izmešteno, dan nas izaziva, osećamo se kao da nemamo snage da se nosimo sa svim tim.

Ovih dana, planete nas uporno zaustavljaju kako bismo se razračunali i pomirili najpre sami sa sobom. Međutim, Mars trenutno uživa u uzbudljivoj razmeni energije sa Jupiterom i Uranom, pa ako smo motivisani, ovo može biti odlična odskočna daska, a ne korak unazad.

Planeta-glasnik Merkur kreće treći i poslednji put ove godine retrogradno. Posledica ovoga jeste da sve čime Merkur vlada – komunikacija, prevoz, mašine – gubi kontrolu nad svojim normalnim tokom. Povratak Merkura takođe vraća ljude iz prošlosti, pa očekujte zahteve za prijateljstvom na Fejzbuku kojima se niste nadali.

Ovoga puta, Merkur se vraća kroz dva znaka: Škorpiju od 4. do 10. oktobra i Vagu od 10. do 25. oktobra. U prvoj fazi ovog tranzita, Merkurov hod unazad kroz tamne vode Škorpije mogao bi da donese složenu mešavinu ljubomore, pritvornosti, manipulacije, igara moći i nejasnih seksualnih signala.

Međutim, naša energija će biti elektrifikovana tokom celog vikenda sa Marsom i Uranom u skladnom odnosu. Možda će nam se desiti neki zastoji, ali ćemo takođe biti spremni da napravimo planove za poboljšanje naših života. Sasvim je u redu planirati za vreme Merkurovog retrogradnog ciklusa, sve dok se pokretanje tih planova ostavi za doba kada Merkur ponovo krene direktno.