Uncategorized

Horoskop za nedelju, 5. oktobar 2014.

Mars

Ove sedmice imamo složenu gamu energija. Mars želi da nas pokrene, Merkur nas nagoni da se povučemo i ponovo procenimo stvari.

Samo mi znamo šta nam je zaista potrebno. Možda je reč o tome da treba da obuzdamo svoje uzbuđenje dok ne ustanovimo tačno šta želimo.

Stvari su sklone brzoj promeni sa trigonom između Marsa i Urana. Mars će nam pokazati da možemo promeniti stvari. Entuzijazmom se menja svet. Teško je i savetovati: “Polako”, još teže je usporiti. Da li srljamo ili grabimo priliku?

Mars u Strelcu je sklon silovitom opravdavanju svojih akcija. To je slepa vera u ispravnost svog puta.
Kada mu se još pridoda energija Urana u Ovnu, to slepilo prestaje da bude svesno sebe. Njemu je sad važan samo put na kom se nalazi. To što mu se ciljevi možda iz dana u dan menjaju, te izabrani put za neke više nema smisla, njemu malo znači. Jer on je uveren u svoju ispravnost i rešio je da istera svoje do kraja.

Sa druge strane, kod obazrivijih ili plašljivijih ljudi, sama silina ove energije, bilo da je ona entuzijazam ili slepa vera, dovodi do napetosti, iscrpljenosti ili čak nervnog sloma, potpunog kolapsa sistema. Takvima je najbolji savet da se sklone malo u stranu, da vide mogu li se uhvatiti za neki vagon, a da ih, pre toga, ne pregazi lokomotiva.

Onima punim elana, šta napisati? Neke stvari se ne mogu zaustaviti, neke prilike treba zgrabiti i sada jeste vreme za to. Obazrite se ipak na ljude oko sebe, proverite da li ste na istom putu ili bi možda vi trebalo da korigujete svoj.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija