Horoskop Magazin Godine

Horoskop za subotu, 22. novembar 2014.

Mesec

Ovaj Mlad mesec u Strelcu je ozbiljniji nego što se to obično od Strelca očekuje. Uticaj koji na njega vrši Saturn iz Škorpije može biti i podsticajan, a može ga i ometati.

Danas prepodne Sunce ulazi u znak Strelca. U stopu ga prateći, u ovaj znak ulazi i Mesec da bi se ova dva nebeska tela našla na istom mestu u 13.33h obrazujući Mlađak.

Pre nego što izađe iz znaka Škorpije, Mesec će u subotu ujutru doći u konjukciju sa Saturnom, a nakon ulaska u znak Strelca i formiranja Mladog meseca, ovaj zemljin satelit uveče pravi kvadrat sa Neptunom u Ribama. Iako sam Mlad mesec ne pravi egzaktne aspekte, ova dva odnosa – sa Saturnom u Škorpiji i Neptunom u Ribama, obeležavaju i njega, a samim tim i utiču na period pred nama.

Počev od prošlog meseca, pa tokom pola godine, svaki Mlad mesec biće na prvom stepenu znaka (v. i Astrološki pregled sedmice). Kao da dobijamo još veću šansu da zaista započnemo nešto novo u različitim oblastima svog života.

Prvi stepen jednog znaka nosi njegovu koncentrisanu energiju. Pored toga, nekako i psihološki deluje kada se poklope različiti počeci – kao mesec ili godina koji počinju ponedeljkom. Sam Strelac je veoma zainteresovan za novo, za promene i kretanje unapred. On ne miruje, već stalno traži nove načine delovanja i nove poglede na postojeće.

Ovaj Mlad mesec u Strelcu je ozbiljniji nego što se to obično od Strelca očekuje. Uticaj koji na njega vrši Saturn iz Škorpije može biti i podsticajan, a može ga i ometati.

Ukoliko smo u prethodnom periodu (v. objašnjenje u Horoskopu za utorak) bili marljivi i suočavali se sa svojim nesavršenostima na pravi način, danas imamo mogućnost napredovanja u oblasti koju opisuje kuća u kojoj se nalazi Mlad mesec (vidite gde pada 1. stepen Strelca u vašoj natalnoj karti). Ukoliko niste upoznati sa simbolikom polja (kuća) u astrologiji, neke osnovne ideje možete naći u horoskopu za utorak.

U svakom slučaju, da bi ovaj početak bio uspešan i plodotvoran, treba da budemo vredni. Energija Strelca se lakše uklapa sa ovim zahtevom – jer Strelčev elan i zanos započetim mogu da se dobro slože sa marljivošću, ali Saturn zahteva i fokus i disciplinu, što ovoj vatrenoj promenljivoj energiji nije blisko.

Pored toga, pažnju nam odvraća Neptun koji iz Riba pravi kvadrat sa Mladim mesecom. Možemo se lako zaneti i zalutati u pogrešnom pravcu. Dakle, ako ste rešeni da subotu iskoristite za okretanje novog lista i hrabro osvajanje novih ciljeva, nije dovoljno samo da krenete već je neophodno i da predano i vredno radite. 

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija