Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 21. novembar 2014.

Horoskop za petak, 21. novembar 2014.

Horoskop za petak, 21. novembar 2014.

Danas smo svi prilično osetljivi, preplavljeni različitim utiscima i snažnim osećanjima. Ako nas zapljusnu i tuđa, može se desiti da ne znamo kako da odgovorimo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kao što napisasmo u Astrološkom pregledu sedmice, planete polako napuštaju znak Škorpije. Ali kao da se škorpionska preispitivanja još više naglašavaju pred svaki prelaz. Sunce danas boravi na poslednjem stepenu Škorpije, a Mesec prelazi drugu polovinu ovog znaka.

I kako to često kod ljudi biva, upravo nas Mesec, ono najtananije i najintimnije, najviše dotiče iako realnih, velikih promena nema.
To su oni dani koje ne beležimo u bilo kakvim zvaničnim dokumentima, nego ih poneko, ponekad zabeleži u dnevniku ili pretoči u pesmu. Jer nas dotaknu duboko bez vidljivog podsticaja spolja.

Neki dani postanu značajni tek nakon nekog vremena, kada shvatimo da smo nešto tada uradili ili nekog tada sreli – što je značajno uticalo na nas. Neki događaji odmah, sasvim jasno obeleže neki dan. Ali ima dana kada osećamo promenu u sebi, ali ne možemo da je niti pokažemo niti dokažemo sebi i drugima.

To nije ni potrebno ni važno učiniti. Bitno je samo prepoznati te pokrete u duši. Umetnici te pokrete mogu pretočiti u umetničko delo. Ostali bi makar trebalo da se stišaju kako bi lakše oslušnuli svoj unutrašni svet.

Ako baš želite da praktično iskoristite dan, možete biti prilično ubedljivi ukoliko želite da uverite druge u nešto ili ukoliko želite da ih pokrenete u željenom pravcu.

Ako veče ne koristite za pisanje poezije ili ispisivanje dnevnika, već ste u društvu partnera, vodite računa da ne preterate u izlivima emocija. Danas smo svi prilično osetljivi, preplavljeni različitim utiscima i snažnim osećanjima. Ako nas zapljusnu i tuđa, može se desiti da ne znamo kako da odgovorimo. Može se desiti da zablokiramo. A ta blokada, izostanak reakcije sa naše strane, može povrediti onog ko se nama otvorio.

Zato, nemojte vi biti ta osoba koja danas insistira na odgovorima. Suviše smo zaokupljeni sobom. Ako onaj neko poseban postoji, veče možemo iskoristiti da zajednički ćutimo. Da razumemo bez reči i da ostavljamo drugome prostor.

Ako tražite srodnu dušu, nemojte večeras pokušavati da je pošto-poto nađete. To što emocije prete da rasprsnu grudi, ne znači da ih moramo verbalizovati pred nekim ko još uvek nije i pitanje je da li će ikada biti taj neko, poseban.

Ako ne pišete pesme, čitajte ih. Ili makar odgledajte film da zaokupite sebe nečim.

Oni koji imaju u natalnoj karti prevagu vodenog elementa ili pripadaju vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) ovaj dan najburnije preživljavaju.