Horoskop Magazin Godine

Horoskop za subotu, 21. jun 2014. godine

Sunce

Važno je iskoristiti subotu da se naprave sopstveni planovi za naredni period. U nadi da nam uticaji okoline neće pokvariti šanse. Nije potrebno da nas pomažu, samo dok nas ne sapliću.

Popodne, tačnije u 12.52, počinje leto. Godišnja doba su nam se odavno pomešala, ali čini se da nismo toliko izgubili vezu sa prirodom da svi ne osećamo podstrek kada je letnja dugodnevnica. Ako ništa drugo, osećamo se lepo danas, kada je dan najduži a noć najkraća. Niko se ne žali na nedostatak sna.

Ima astrologa koji, po principu: po jutru se dan poznaje, kartu za početak godišnjeg doba uzimaju kao pokazatelj dešavanja u naredna tri meseca. Ako prihvatimo činjenicu da živimo u doba transformacije, koja boli, ali je neophodna i neminovna, mogli bismo reći da naredna tri meseca izgledaju prilično dobro. Skoro kao da se čita politički pamflet:

Radikalna promena imidža, stezanje kaiša koji dugoročno donosi boljitak i služi obnovi doma. Obnova doma je nešto što je ovde, nažalost, danas izvesno, ali se eto vidi i u karti letnjeg doba. Radne obaveze će nam malo biti nejasne. Ko i šta treba da radi.

Promene na javnoj sceni i promene, ali sasvim nepredvidive, zakona i odnosa. Već izlizano (i nama se posebno ne sviđa, ali budući da je potrebno, dobro je videti da šanse za to postoje): finansijska podrška drugih. Dobra komunikacija sa inostranstvom i, iako je leto, zaista imamo šansu da počnemo da razvijamo svoje poslove. Da malo radimo, narode, i zaradimo za buduće dane. Eto, baš kao pamflet.

Ali to mi tako na nebu čitamo. A za današnji dan, to nije ni važno. Važno je iskoristiti subotu da se naprave sopstveni planovi za naredni period. U nadi da nam uticaji okoline neće pokvariti šanse. Nije potrebno da nas pomažu, samo dok nas ne sapliću. Najbolje što sami možemo jeste da koračamo dalje. I uživamo u najdužem danu.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija