Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Mesec je danas ceo dan u Vagi i ploveći ovim, trenutno krcatim delom neba, pokrenuće po ko zna koji put trvenja u kardinalnim znacima koja karakterišu period koji živimo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mesec će se sastati sa Merkurom koji prelazi poslednje stepene svog retrogradnog (prividno unazad) hoda kroz Vagu.

Merkur se u ponedeljak prvo sastao sa Severnim mesečevim čvorom u ovom znaku. Danas Jupiter iz Lava pravi pozitivan aspekt sa čvorom pre nego što ovaj počne da se kreće unazad.

Već smo pisali o tome da aspekti spoljnih planeta donose uticaje na čitavu zajednicu, uticaje koji su širokoobuhvatni i traju dugo. Njih pojedinac doživljava kao nešto što je dato i na šta on ne može mnogo da utiče.

Već duži period iznad nas se nalazi kvadrat (stresni aspekt) između Plutona u Jarcu i Urana u Ovnu. On popušta i steže, ali traje i trajaće još izvestan period. On lomi postojeće društvene strukture i zahteva menjanje nekih sistema na koje smo navikli.

Svaka promena, čak i kada je pozitivna, predstavlja stres za nas. Ali ništa ne može ostati neizmenjeno i naše društvo i mi sa njim moramo da se menjamo i prilagođavamo tokom svog trajanja. Zato ove neprijatne pokretače ponekad, kada se izdignemo iznad neposrednih životnih problema, možemo pojmiti kao inicijatore našeg rasta i razvijanja. Ali, uopšteno, oni na svakodnevnom planu predstavljaju muku, borbu i trpljenje.

Kada Mesec prolazi kroz kardinalne znake (a kroz sva četiri prođe u toku mesec dana), on poveže ono najintimnije u nama sa tim energijama koje doživljavamo kako nepromenljivu postavku sveta u kome živimo. U zavisnosti od drugih dešavanja na nebu i naše sopstvene natalne karte, ovo nas osnaži ili dodatno optereti.

Danas, Mesec i Merkur u svom hodu unazad kao da donose neke priče iz prošlosti, neke zaboravljene detalje koji će pod uvećavajućim uticajem Jupitera možda dobiti veći značaj nego što ga realno imaju, a možda će upravo oni razjasniti i samim tim olakšati put na kome smo.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), posebno druga dekada (rođeni prvih deset dana aprila, jula, oktobra i januara), najjače osećaju ove uticaje, kao i svi oni koji imaju na ovim mestima planete ili uglove u natalnoj karti (natalnu kartu možete uraditi besplatno ovde)