Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Horoskop za sredu, 22. oktobar 2014.

Mesec je danas ceo dan u Vagi i ploveći ovim, trenutno krcatim delom neba, pokrenuće po ko zna koji put trvenja u kardinalnim znacima koja karakterišu period koji živimo.

Mesec će se sastati sa Merkurom koji prelazi poslednje stepene svog retrogradnog (prividno unazad) hoda kroz Vagu.

Merkur se u ponedeljak prvo sastao sa Severnim mesečevim čvorom u ovom znaku. Danas Jupiter iz Lava pravi pozitivan aspekt sa čvorom pre nego što ovaj počne da se kreće unazad.

Već smo pisali o tome da aspekti spoljnih planeta donose uticaje na čitavu zajednicu, uticaje koji su širokoobuhvatni i traju dugo. Njih pojedinac doživljava kao nešto što je dato i na šta on ne može mnogo da utiče.

Već duži period iznad nas se nalazi kvadrat (stresni aspekt) između Plutona u Jarcu i Urana u Ovnu. On popušta i steže, ali traje i trajaće još izvestan period. On lomi postojeće društvene strukture i zahteva menjanje nekih sistema na koje smo navikli.

Svaka promena, čak i kada je pozitivna, predstavlja stres za nas. Ali ništa ne može ostati neizmenjeno i naše društvo i mi sa njim moramo da se menjamo i prilagođavamo tokom svog trajanja. Zato ove neprijatne pokretače ponekad, kada se izdignemo iznad neposrednih životnih problema, možemo pojmiti kao inicijatore našeg rasta i razvijanja. Ali, uopšteno, oni na svakodnevnom planu predstavljaju muku, borbu i trpljenje.

Kada Mesec prolazi kroz kardinalne znake (a kroz sva četiri prođe u toku mesec dana), on poveže ono najintimnije u nama sa tim energijama koje doživljavamo kako nepromenljivu postavku sveta u kome živimo. U zavisnosti od drugih dešavanja na nebu i naše sopstvene natalne karte, ovo nas osnaži ili dodatno optereti.

Danas, Mesec i Merkur u svom hodu unazad kao da donose neke priče iz prošlosti, neke zaboravljene detalje koji će pod uvećavajućim uticajem Jupitera možda dobiti veći značaj nego što ga realno imaju, a možda će upravo oni razjasniti i samim tim olakšati put na kome smo.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), posebno druga dekada (rođeni prvih deset dana aprila, jula, oktobra i januara), najjače osećaju ove uticaje, kao i svi oni koji imaju na ovim mestima planete ili uglove u natalnoj karti (natalnu kartu možete uraditi besplatno ovde)