Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 23. oktobar 2014.

Horoskop za četvrtak, 23. oktobar 2014.

Horoskop za četvrtak, 23. oktobar 2014.

Ova eklipsa ima u sebi energiju Venere, podržava je maštar Neptun iz Riba, a matematičkim sekstilom i Mars u Strelcu pripomaže svojim poletom. Žestoka lepota.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas Sunce, Mesec i Venera prelaze jedno za drugim iz Vage u znak Škorpije. Tek što Venera bude ušla u Škorpiju, Sunce i Mesec, koji su pre nje stupili na škorpionsko tle, prave konjukciju – Mlađak koji je ovog meseca ujedno i pomračenje Sunca.

Iako nije neuobičajeno da se dolazak pomračenja oseti i nekoliko dana unapred, ovih dana je energija kardinalnog vazduha (Vage) bila veoma izražena, a eklipsa (pomračenje) u Srbiji se dešava tek četiri minuta pred ponoć, pa je sasvim moguće da ćemo ovu promenu osetiti tek sutradan. Ali ćemo je itekako osetiti.

U toku samog dana, međutim, možemo se još uvek baviti temama iz Vaginog delokruga i na njen smiren, uljudan i objektivan način. Merkur koji će za par dana krenuti direktno, sada je, za svoje pojmove, skoro nepokretan na nebu, na sredini znaka Vage. To dodatno akcentuje završavanje i zaokruživanje svih ovih tema kojima smo se bavili u prethodnom periodu, a koje se mogu ticati: odnosa, veza, prava, rešavanja problema, traženja ravnoteže.

Na poslednjim stepenima ovog znaka naći će se Mesec i Venera. Četvrtak veče je vreme da dame u Srbiji zablistaju. Žensko društvo se preporučuje bez obzira kog da ste pola.

Baš pre samog završetka dana, eto nama dramatičnih početaka. Mlad mesec uvek označava neki početak, ali pomračenje je to koje doprinosi intenzitetu i trajnosti promena. Kao što smo spomenuli u Astrološkom pregledu, dodatnu jačinu baš ovoj eklipsi daje to što se ona dešava na prvom stepenu koji uvek predstavlja intenziviranu energiju određenog znaka.

Upravo su zbog siline promena koje uglavnom sa sobom nose, pomračenja na lošem glasu. Promene su, međutim, potrebne, i ne moraju uopšte biti loše. One nas jednostavno izmeštaju iz naše zone udobnosti i zato mnogima ne prijaju u trenu kada se dešavaju. Ali bez njih i dalje bismo bili amebe.

Ova eklipsa ima u sebi energiju Venere, podržava je maštar Neptun iz Riba, a matematičkim sekstilom i Mars u Strelcu pripomaže svojim poletom. Žestoka lepota.

U nastavku, šta bi to moglo da znači za određeni podznak (u zagradi stavljamo i kuće na koje se odnosi tumačenje, proverite da li se poklapaju sa Vašim podznakom ili je potrebno da pročitate i predloženo tumačenje za znak koji mu prethodi ili sledi).

 • Podznak u Ovnu (0°Škorpije u VIII kući, 5° Riba u XII kući) Tantrički seks, npr? Prvo što nama pada na pamet kada ugledamo ovakvu postavku. Ukoliko vam to nije blisko (i ne želite da se posvetite tome), sasvim je moguće da ćete imati neočekivanu pomoć kada su u pitanju vrednosti vezane za druge (imovina partnera, zajam banke, nasledstvo, finansije poslovnog partnera). Otvara se i mogućnost da sagledate sebe i ono što je vama važno, da dobijete novi uvid u svoju najdublju intimu.
 • Podznak u Biku (0° Škorpije u VII kući, 5° Riba u XI kući) Za one čitaoce Penzina koji su morali da rešavaju probleme vezane za papirologiju ili čak neki sudski proces kako bi došli do svoje prve penzije, ova eklipsa znači srećan završetak problema. Prva penzija stiže. Za druge bi ova eklipsa mogla doneti novu vezu – bilo romantičnu bilo poslovnu, a prijatelji ili društvo u kome se osoba kreće mogli bi kumovati tome.
 • Podznak u Blizancima (0° Škorpije u VI kući, 5° Riba u X kući) Velike ciljeve imate u poslu i želju da unapredite svoj položaj. To će dovesti do značajnih promena u Vašem svakodnevnom životu i pristupu poslu. Možete promeniti način na koji radite, promeniti dnevnu rutinu ili čak uzeti nove saradnike kako biste postigli svoj cilj.
 • Podznak u Raku (0° Škorpije u V kući, 5° Riba u IX kući) Ljubav je dobra kada se desi u bilo kom životnom dobu, jedino što bi, ukoliko ste student, ona mogla malo više da Vas izbaci iz koloseka i omete u studijama. Ostalima nova ljubav ili kreativni početak stižu iz inostranstva, drugih kultura ili iz sasvim različitog društvenog miljea u odnosu na njihov, a mogu biti vezani i za medije, izdavaštvo, religiju ili visoko obrazovanje. Dolazak deteta na svet definitivno bi vam promenio perspektivu, čak ako to i nije Vaše prvenče.
 • Podznak u Lavu (0° Škorpije u IV kući, 5° Riba u VIII kući) Verovatno bi najdramatičnija promena mogla biti dobijanje nekretnine zahvaljujući nasledstvu. Ako i ne bude baš tako, mogli biste u narednom periodu rešiti neka važna pitanja vezana za vaše stanovanje i to pomoću novčane pomoći partnera ili neke druge osobe. Povoljan (relativno za zemlju nam Srbiju) stambeni kredit je sasvim moguć. Takođe, možete započeti neki poduhvat od kuće ili pokrenuti porodični biznis pomoću ortačkog kapitala.
 • Podznak u Devici (0° Škorpije u III kući, 5° Riba u VII kući) Sestra ili brat stupaju u brak ili se sele iz zajedničkog doma zbog emotivne veze. Ukoliko ste u zavadi sa nekim od bliže rodbine (što je, nažalost, čest slučaj u Srbiji) mogli biste da povratite dobre odnose zahvaljujući završetku neke parnice (što je redak slučaj – da sud miri, ali nam se sviđa ta mogućnost, pa da Vam je spomenemo). Mogući su česti kraći putevi zbog poslovnih ili pak bračnog partnera. Uspostavljanje dobre komunikacije u svim vrstama partnerskih odnosa.
 • Podznak u Vagi (0° Škorpije u II kući, 5° Riba u VI kući) Zahvaljujući radnim navikama, predanim saradnicima ili promeni načina na koji obavljate posao, vaša finansijska situacija bi mogla da se popravi. Ne samo što je u pitanju Mlad mesec u ovoj kući, već je sa njim prepletena i energija Venere, prirodne vladarke drugog polja i planete koja vlada vrednostima, pa i novcem. Ali ako pričamo o vrednostima u širem smislu, mogli biste da promenite shvatanje vrednosti zahvaljujući malim promenama koje ste načinili u svojoj svakodnevici.
 • Podznak u Škorpiji (0° Škorpije u I kući, 5° Riba u V kući) Deca ili ljubav mogli bi da utiču na to kako sebe doživljavate i prikazujete svetu. Ukoliko ste bili ozbiljnije bolesni u prethodnom periodu, ova eklipsa vam donosi ozdravljenje i preporod. U preporodu koji biste sa ovim položajem mogli u svakom slučaju da očekujete, doprinose možda i Vaša zanimanja van profesije, Vaši hobi ili bavljenje sportom. Ako se zaljubite, to će se zaista videti na vašem licu. Prolepšavanje vam ne gine.
 • Podznak u Strelcu (0° Škorpije u XII kući, 5° Riba u IV kući) Da počnemo u duhu Penzina: ako tražite dom za stare, verovatno ćete naći dobar i po Vašoj meri. U tom slučaju Vas molimo da nam javite, da proverimo da li taj dom imamo u našem Tefteru. Ali teško da neko sam sebi traži smeštaj u domu za stare u Srbiji. Za ostale, porodica bi mogla da Vam pomogne da izađete iz izolacije koju ste sebi nametnuli ili bi, pak Vaš dom mogao da postane Vaša sigurna luka u koju ćete se, u narednom periodu, povlačiti kako biste radili na sebi ili nekom projektu.
 • Podznak u Jarcu (0° Škorpije u XI kući, 5° Riba u III kući) Evo prvog čeka od penzije! Ako ste još uvek zaposleni, a bavite se pisanjem, marketingom, komunikacijama, prevozom ili sl. mogli biste da dobijete proviziju ili povećanje plate. U narednom periodu mogli biste da postanete član neke organizacije, a Vaši kontakti bi Vam otvorili mnoga vrata.
 • Podznak u Vodoliji (0° Škorpije u X kući, 5° Riba u II kući) Zahvaljujući vrednostima koje gajite ili novcu koji ulažete, mogli biste postići značajan poslovni uspeh ili bi Vaš društveni status mogao da se znatno poboljša. U svakom slučaju, naročito ako je početak znaka Škorpije u blizini vrha Vaše X kuće (označen: MC), zagarantovan Vam je neki uspeh u narednih šest meseci.
 • Podznak u Ribama (0° Škorpije u IX kući, 5° Riba u I kući) Ono kako Vas drugi vide moglo bi da utiče na promenu Vašeg shvatanja sveta. Ukoliko ste student, naredni period bi mogao da donese značajne pomake i nove mogućnosti. Profesionalci iz sveta izdavaštva, medija, visokog obrazovanja, advokati i oni koji se u svom poslu bave duhovnim, mogli bi da, zahvaljujući sopstvenoj snazi volje, naprave veliki prodor u svojom poslu. Takođe, putovanja su sasvim izvesna.

Ova eklipsa će najviše uticati na osobe rođene na samom početku vodenih znakova (Rak, Škorpija, Ribe), a zatim na one rođene početkom znaka Device i Jarca. Rođeni početkom znaka Bika, kao i oni rođeni početkom Lava i Vodolije, mogli bi da teže podnesu promene koje eklipsa donosi, ali to ne znači da dugoročno ona neće i za njih biti pozitivna.

Proverite gde vam se nalazi 0° Škorpije u natalnoj karti. Ukoliko je u blizini uglova (linije označene sa Asc, Dsc, IC i MC) ili neke planete, uticaj na Vas će biti jači.