Horoskop Magazin Godine

Horoskop za sredu, 15. oktobar 2014.

Vaga

Danas nalazimo moć u sebi i pomoć od okoline da uradimo ono što želimo. Samo je važno da znamo šta je to što želimo.

Nalazimo se između dve lunacije. Prošle srede desilo se pomračenje Meseca, sledećeg četvrtka biće pomračenje Sunca – Solarna eklipsa. Kada se prvo desi Lunarna, pa za njom sledi Solarna eklipsa, potrebno je da nešto prvo završimo, da raščistimo sa sobom i drugima i napravimo prostor za nov, čist početak. Kako se danas nalazimo između “kraja” i “početka”, verovatno još uvek nismo našli čvrsto uporište, verovatno još uvek pokušavamo da uspostavimo ravnotežu.

Srećom, imamo dobru podršku za to. Nalazimo je kako u sopstvenoj snazi, tako i u podršci ljudi oko nas.
Ovo je dobra mešavina moći pojedinca i moći zajednice. Imamo mogućnost da danas osnažimo onaj aspekt naše svakodnevice koji je slabiji ili da iskoristimo oba. Danas će se snažne osobe bolje slagati, danas je lakše postići dogovor bez ugožavanja bilo čije moći. Oni kojima nedostaje sigurnost da iskažu svoje stavove ili snaga da ih odbrane, dobijaju šansu.

Dan je odličan za sve vrste poslovnih dogovora. Ovih dana su sve vrste međuljudskih odnosa naglašene. Sunce, Venera, Merkur i Severni mesečev čvor su u Vagi. Pošto gazi retrogradnim hodom, Merkur od nas ovde očekuje da ponovo procenimo naše odnose i da uspostavimo novi balans.

Retrogradni Merkur ponekad donosi kontakte sa ljudima iz prošlosti, a danas je ta mogućnost pojačana konjukcijom Venere i Severnog mesečevog čvora. Kako istovremeno Merkur stupa u pozitivan kontakt sa Lilit u Lavu, ova osoba bi mogla da donese razjašnjenje nekog pitanja ili problema koji nas odavno muči.

Ali ne čekajte da se pojavi neko drugi. Sami razjasnite sebi put na kome se nalazite, da biste mogli da na najbolji mogući način započnete novo poglavlje od sledeće nedelje.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija