Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 16. oktobar 2014.

Horoskop za četvrtak, 16. oktobar 2014.

Horoskop za četvrtak, 16. oktobar 2014.

Krilati glasnik nam danas prenosi poruku iz središta našeg malog kutka svemira. Treba znati slušati.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas je centralni trenutak ovog retrogradnog ciklusa Merkura. Merkur se nalazi poravnat sa Suncem, između nas na Zemlji i zvezde našega sistema. Krilati glasnik nam danas prenosi poruku iz središta našeg malog kutka svemira. Treba znati slušati.

Ovo bi moglo biti vreme napuštanja starih misaonih obrazaca i pravljenja mesta za novo shvatanje sveta oko nas. Bez obzira na to koliko smo zauzeti, sada je potrebno da se zaustavimo i zagledamo u sebe kako bismo postavili temelje za kasnije uspehe. Radom na sebi i brigom o sopstvenim potrebama, i potrebe drugih postaće nam jasnije.

Kako se ova konjukcija između Sunca i retrogradnog Merkura nalazi između dve eklipse, možda ta zagledanost u sebe neće biti laka i bezbolna. Postoje možda istine o nama koje teško prepoznajemo i još teže prihvatamo, stvari i ljudi kojih se grčevito držimo već godinama iako ni sami više ne znamo zašto…

Međutim, potrebno je da sebe upoznamo i da pustimo da se neke situacije i neke veze privedu kraju. Ova konjukcija se događa u Vagi, znaku koji je povezan sa vezama i odnosima među ljudima. Možda ćemo upravo kroz naše veze sa drugima doći do značajnih zaključaka o nama samima koji će nam, sa druge strane, pomoći da napustimo stare obrasce kako bismo počeli nešto novo.

Kreativnost i stvaranje novih ideja naglašeni su. Postoji velika mogućnost da se konkretizuje neka inicijativa, a stvaralački impuls pretoči u konkretne rezultate.

Svi imamo priliku da iskoristimo ovaj dan, ali najveći uticaj osetiće vazdušni (Blizanci, Vaga i Vodolija) i vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) rođeni sredinom meseca.