Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 6. oktobar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 6. oktobar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 6. oktobar 2014.

Kako se približava Pun mesec, naročito kad je posebne jačine kao u slučaju predstojećeg pomračenja u sredu, tako mnogi ljudi imaju probleme sa spavanjem. Oseća se nagomilavanje energije.

Smirenosti ne doprinosi ni stalno jačanje Velikog vatrenog trigona na nebu (Uran u Ovnu – Jupiter u Lavu – Mars u Strelcu; v. Astrološki pregled neba za ovu sedmicu). On nas podstiče na akciju, želimo da uradimo nešto, sada, odmah… Menjaćemo ili će nas nešto promeniti. Nešto će se već dogoditi što će nas pomeriti. Taj osećaj izaziva uznemirenost koja nikako ne doprinosi lakom snu, čak iako noć nije teška.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako ste deo prethodne noći proveli budni, moguće da ste i razmišljali o svojim stvarnim potrebama, onim što vas čini suštinski ispunjenim naspram onih potreba koje su u osnovi kapric.

Kako bilo, mnogi će prvo jutro ove sedmice dočekati sa željom da ne ustaju do podneva ili sa dubokim žaljenjem što su to morali da učine. Imajte u vidu da se mnogi ovog prepodneva osećaju iscrpljeno, istrzani između poriva da nešto učine i potrebe da se ušuškaju ispod prekrivača i sačekaju da ponedeljak prođe. Takva rastrzanost može da izazove nervozu.

Tome pogoduje i Merkur kome kao da su skinuta krila sa sandala. On se polako kreće unazad kroz Škorpiju. To nije smak sveta i itekako se može iskoristiti, ali definitivno ne pogoduje brzom i efikasnom završavanju zadataka. Zato: polako! Ne brzajte. Time ćete samo pojačati nervozu i kod sebe i kod drugih, a ništa nećete postići. Eventualno ćete gore napraviti.

Bolje je da usporite i sve dvaput proverite pre nego što se prebacite na drugi zadatak. Čime god da se bavite, temeljnost je danas ključ za uspešno izvršavanje zadataka. Na brzinu zaboravite.

To važi za sve, ali bi pod najvećim uticajem ovog dana mogle biti osobe rođene u prvoj dekadi vodenih znakova (junski Rakovi, oktobarske Škorpije, februarske Ribe).