Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 12. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 12. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 12. oktobra 2014. godine

Ako još niste osetili uzbuđenje i turbulencije koje donosi oktobar, ove sedmice ćete najverovatnije imati prilike za to.

Prva od dve oktobarske eklipse tj. pomračenja desiće se sredinom sedmice. Iako na Penzinu više volimo da koristimo srpske reči od pozajmljenica, pomračenja češće zovemo „eklipsama“ jer ova druga reč manje plaši. Kako astrologija služi čoveku, ona nikako ne sme da izaziva strah.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kako god zvali taj događaj, on će se odigrati u sredu, 8. oktobra u 12:51 na 16. stepenu Ovna kada se Mesec na ovom stepenu bude našao nasuprot Suncu u Vagi. Dakle, reč je o Lunarnoj eklipsi ili pomračenju Meseca. Svaka Lunarna eklipsa ima dejstvo kao izuzetno jak Pun mesec. Znači, pričamo o zaokruženju, ispunjenju, završetku, zatvaranju jednog poglavlja.

Ovo pomračenje je zanimljivo po tome što se u tom trenutku, tik uz Mesec, na pola minuta udaljenosti, nalazi Uran. Nasuprot njih se, uz Sunce u Vagi, nalazi Venera, doduše, nešto više odmaknuta. Ovo nam već samo po sebi ukazuje na neočekivanost događaja i iznenađenja (Uran) i naglašenost značaja odnosa među ljudima (Venera u Vagi).

Međuljudski odnosi jesu nešto što ulepšava naše bivstvovanje i neizbežan su element naših života. Ali oni nepredvidivosti Urana dodaju još jednu „promenljivu“ u jednačini, nešto što ne zavisi samo od nas i što može da krene u različitim pravcima.

Pored toga, kako se ova tela nalaze na sredini dva kardinalna znaka – Ovna i Vage, svako od njih se priključio bici koju Uran vodi sa Plutonom u Jarcu već dugi period.

Ali, Uran je i deo Velikog vatrenog trigona koji blješti nad nama tokom celog oktobra manje ili više jakim sjajem. Ovu figuru, pored Urana u Ovnu, čine Jupiter u Lavu i Mars u Strelcu. Ove dve planete će takođe u sredu stajati tačno 120 stepeni udaljeni jedan od drugog – dakle, praveći tačan trigon. Oni su samim tim i u povoljnom odnosu prema Suncu i Veneri u Vagi i Mesecu u Ovnu.

Upravo su odnosi između nebeskih planeta koje se nalaze u izazovnim aspektima delujući iz kardinalnih znaka i onih u vatrenim znacima koje međusobno, ali i planetama uključenim u kardinalni sukob, pružaju podršku, jesu nešto što će obeležiti čitavu sedmicu.
Pored značaja same eklipse čiji se uticaj odražava na nas sve do kraja ove i početka 2015. godine. Združeno delovanje kardinalnog T-kvadrata i Velikog vatrenog trigona protezaće se kroz ceo oktobar.

Kako je Merkur skoro do kraja meseca retrogradan, a od kraja ove sedmice retrogradnim hodom ulazi u znak Vage, imaćemo vremena da dokučimo šta treba razrešiti, a šta pokrenuti.
Šta je za promenu, a šta sa unapređenje. Iako nas vatra podstiče na akciju, verovatno ćemo se vraćati na neke već pređene tačke. I to je dobro. Raščistimo odnose i ispravimo stvari, razmislimo još jednom, pa ćemo nastaviti dalje. I onda ćemo daleko stići.