Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 5. septembar 2014.

Horoskop za petak, 5. septembar 2014.

Horoskop za petak, 5. septembar 2014.

Danas se oseća neobičan spoj vatre i zemlje, potreba da se ove dve energije prilagode. A u mnogim aspektima života upravo su ove dve energije potrebne da bi stvari dobro funkcionisale.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kao što napisasmo u Astrološkom pregledu sedmice, danas se oseća neobičan spoj vatre i zemlje, potreba da se ove dve energije prilagode. A u mnogim aspektima života upravo su ove dve energije potrebne da bi stvari dobro funkcionisale. Npr. u poslovanju je neophodna prodornost vatre i sakupljačka energija zemlje.

Sama Venera, planeta koja se u širim narodnim masama najviše povezuje sa lepotom, planeta je koja vlada i novcem i vrednostima. Ona danas prelazi iz jednog znaka u drugi – iz znaka Lava u znak Device.

U Lavu smo, kada je posao u pitanju, od Venere mogli da očekujemo stvaranje vizije, usmeravanje i razvijanje posla. Sada u Devici, ona traži da se prebroje sredstva, podvuče crta i počne da se štedi.

Treba posvetiti pažnju drugima. Treba se posvetiti detaljnoj razradi posla. Domaćice i domaćini sada imaju bolje uslove da njihov dom zablista. Venera u ovom znaku voli da vrši sezonsko sređivanje doma, a uspevaju joj i radovi u bašti i sa cvećem. U Devici ostaje do 29. septembra.

Danas se odmeravaju i dve ambicije različite vrste. Usmerena ambicija Plutona u Jarcu i grandiozna stremljenja Jupitera u Lavu. One nisu suprotstavljene, one su jednostavno neshvatljive jedna drugoj.

Ovo se može preslikati na odnose među onima koji su na istom putu, ali ne vide na isti način svoje odredište. U ličnim ili poslovnim odnosima, potrebno je razmisliti o stanovištu drugog. Jer smo se na istom putu i našli sa razlogom.

Jednima je potrebno da shvate da postoje i neke praktične stvari koje treba obaviti, temeljno raditi na njima da bi moglo da se ide dalje. Drugima je potrebno podsećanje da se daleko stigne samo kada se dalekom teži.

I u nama samima potrebno je pomiriti dva načina, naći vezu među njima, spojiti energiju i materiju da bismo lakše postigli ono što želimo.