Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 31. oktobar 2014.

Horoskop za petak, 31. oktobar 2014.

Horoskop za petak, 31. oktobar 2014.

Ako ste rešili da okrenete list i počnete novo poglavlje svog života, danas biste mogli da napravite prve konkretne korake u tom pravcu. Ili makar da ih isplanirate.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prvi koraci nikada nisu laki, čak i kada se prave pod naletom poleta i jasne vizije da će poduhvat uspeti. Oni će odrediti da li će nam do cilja trebati manje ili više vremena. Koliko ćemo lutati i da li ćemo morati da pravimo oštre zaokrete.

Razmislite koliko su vaši ciljevi usklađeni sa ciljevima zajednice u kojoj živite ili u okviru koje se krećete. Imate pravo na svoje sopstvene puteve, ali svakome na putu treba podrška. Lakše ćete uspeti ako imate podršku grupe.

Ako smatrate da vaš razvojni put i vaši životni ciljevi više ne mogu da se uklope u okvire koje im nameće zajednica ljudi u kojoj se nalazite, onda treba napustiti zajednicu. To nikada nije lako bez obzira koliko da je osoba po prirodi samostalna ili izraziti individualac. Jer zajednice nas definišu koliko god mi ne želeli da priznamo to. Porodica u kojoj smo odrasli, porodica koju smo stvorili, krug prijatelja, kolege i radno okruženje, komšiluk i mesto gde živimo, zemlja u kojoj smo rođeni ili provodimo svoj životni vek…

Čak i kada smo suprotstavljeni užoj ili široj zajednici, i ta borba nas oblikuje i definiše. I čak i ako nam to smeta, svako kidanje čak i loših odnosa, vrsta je stresa. Čupamo sebe iz poznatog okruženja. Danas razmislite o tome koliko vas grupa podržava, koliko vam prija način na koji vas zajednica u kojoj ste opisuje. I koliko god da je bolno, secite ako morate.

Ali imajte u vidu da je zajednica potrebna svakom ljudskom biću i da je bolje rešavati probleme nego sebi stvarati nove i teže neprekidnim bežanjem od sopstvene odgovornosti za korektno ponašanje u grupi i prema grupi i neprihvatanjem činjenice da nisu samo naše želje i naši stavovi važni.

Prilagodite sebe, prilagodite svoje ciljeve, rešavajte probleme. Ukoliko to nije dovoljno za razvoj zajednice i vaše funkcionisanje u njoj, secite. manje će boleti sad nego kasnije.

Škorpije koje stalno preispituju odnose i kojima je toliko bitno da veze budu jake i smislene i Vodolije koje su čaroban spoj individualnosti i osećaja za zajednicu, danas imaju svoj dan.