Horoskop Magazin Godine

Horoskop za petak, 24. oktobar 2014.

Škorpija

Imamo planetu vrednosti i želja u znaku koji je sinonim intenzivnih osećanja koje neretko prelaze u opsesiju. Pazite šta želite i kako se ponašate prema drugima.

Velika promena energije o kojoj smo pričali od početka sedmice, sada počinje da se oseća. Sunce je prešlo u Škorpiju. Ono je nebesko telo koje najviše utiče na nas, koje nam znači život. Ali ono ima tačno određene ritmove koje smo mi, i nesvesno, naučili da pratimo (to je onaj čest osećaj kod ljudi da im se u istim periodima u godini dešavaju određene stvari u istim oblastima života).

Mesec menja znake veoma brzo, u roku od mesec dana prođe ceo Zodijak. Ali kada se ova dva nebeska tela u istom danu prebace iz Vage u toliko različit znak Škorpije, ne može a da se ne oseti. Dugo smo se bavili temama Vage, dugo smo bili “na note”. Škorpija to ne trpi.

A Venera pokazuje šta želimo, šta vrednujemo. Do 16. novembra, do kada je Venera u ovom znaku, na ceni je gola istina. Ako boli, nek boli, ali tako je kako je. Nema uvijanja, nema praznih priča ni šetanja po korzou. Sada naši odnosi treba da budu vredni našeg vremena. Sada tražimo istinu i razotkrivamo tajne.

Ako smo usput fini, to nije sa namerom. Jednostavno, istina nije povredila. Ako vređa, šta da se radi, nećemo je kriti. Ono zbog čega su mnogi fascinirani Škorpijom, otkriva se u vremenu Venere u Škorpiji. To je vreme intenzivnih osećanja i snažnih želja. Veneri ne bi trebalo da bude prijatno u ovom marsovsko/plutonovskom znaku. Ali je ona toliko obavijena silinom svojih želja i htenja, da se ne obazire na to.

Imamo planetu vrednosti i želja u znaku koji je sinonim intenzivnih osećanja koje neretko prelaze u opsesiju. Pazite šta želite i kako se ponašate prema drugima. Vaše želje ne moraju odgovarati interesima drugih.

U četvrtak, silini emocija doprinose gorespomenuta Svetla – Sunce i Mesec. Mesec će biti ojačan sekstilom sa Plutonom iz Jarca. Tako Pluton podržava ovu energiju svog znaka i doprinosi intenzitetu emocija. Sve je danas u jakim bojama. Nema više nijansi.

Ne plašite se da iskažete svoja osećanja, da kažete šta želite, ali ne gušite druge i ne terorišite ih svojim htenjima. Inače ćemo umesto ljubavi imati rat.
Kada se prašina slegne, nećemo videti ništa romantično u tome. A lom će neko morati da počisti.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija