Horoskop Magazin Godine

Horoskop za nedelju, 28. decembar 2014. godine

Jupiter

Danas bismo se mogli naći pred zagonetkom kako da uskladimo ostvarenje neposrednih želja sa dugoročnim ciljevima. Možemo li imati i jare i pare?

Obično ispunjavanje neposrednih, trenutnih prohteva može dovesti do skretanja sa puta koji vodi ka višem, značajnijem cilju. Sa Venerom u disciplinovanom i fokusiranom Jarcu, teško da ćemo ovih dana početi da ludujemo udovoljavajući sopstvenim kapricima.

Danas bismo mogli da se, naprotiv, suočimo sa potrebom da svoju trenutnu ispunjenost izvršavanjem zadataka i postepenim, ali konstantnim laganim penjanjem, prilagodimo višim ciljevima koje u ovom periodu redefinišemo. Ti dugoročni ciljevi bi mogli pred nas postaviti zahteve za grandioznijim pokretima i vatrenijim delovanjem.

Međutim, nepromišljenost nije u igri. Ne postavlja se pitanje treba li se kockati ili igrati na sigurno. Ovo je druga vrsta dileme – dileme koja traži srednji put između zadovoljavanja trenutne potrebe za tradicionalnim načinima postizanja cilja, sa jedne strane i višeg cilja osnaživanja sigurnosti u sebe i svoje vrednosti, sa druge.

Ovo traganje bi moglo dovesti do osećaja isfrustiranosti, ali ovo nije dugotrajan niti jak aspekt. Ipak, može aktualizovati važno pitanje: da li je naš životni put u skladu sa našim vrednostima?

Uskoro ćemo biti snažnije i direktnije suočeni sa potrebom da delovanje usklađujemo sa sopstvenim očekivanjima i tim redefinsiasnim ciljevima. Danas osećamo više unutrašnju potrebu da se osetimo ispunjeno i srećno na putu kojim koračamo.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija