Horoskop Magazin Godine

Horoskop za nedelju, 28. decembar 2014. godine

Jupiter

Danas bismo se mogli naći pred zagonetkom kako da uskladimo ostvarenje neposrednih želja sa dugoročnim ciljevima. Možemo li imati i jare i pare?

Obično ispunjavanje neposrednih, trenutnih prohteva može dovesti do skretanja sa puta koji vodi ka višem, značajnijem cilju. Sa Venerom u disciplinovanom i fokusiranom Jarcu, teško da ćemo ovih dana početi da ludujemo udovoljavajući sopstvenim kapricima.

Danas bismo mogli da se, naprotiv, suočimo sa potrebom da svoju trenutnu ispunjenost izvršavanjem zadataka i postepenim, ali konstantnim laganim penjanjem, prilagodimo višim ciljevima koje u ovom periodu redefinišemo. Ti dugoročni ciljevi bi mogli pred nas postaviti zahteve za grandioznijim pokretima i vatrenijim delovanjem.

Međutim, nepromišljenost nije u igri. Ne postavlja se pitanje treba li se kockati ili igrati na sigurno. Ovo je druga vrsta dileme – dileme koja traži srednji put između zadovoljavanja trenutne potrebe za tradicionalnim načinima postizanja cilja, sa jedne strane i višeg cilja osnaživanja sigurnosti u sebe i svoje vrednosti, sa druge.

Ovo traganje bi moglo dovesti do osećaja isfrustiranosti, ali ovo nije dugotrajan niti jak aspekt. Ipak, može aktualizovati važno pitanje: da li je naš životni put u skladu sa našim vrednostima?

Uskoro ćemo biti snažnije i direktnije suočeni sa potrebom da delovanje usklađujemo sa sopstvenim očekivanjima i tim redefinsiasnim ciljevima. Danas osećamo više unutrašnju potrebu da se osetimo ispunjeno i srećno na putu kojim koračamo.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...