Horoskop Magazin Godine

Horoskop za nedelju, 12. oktobar 2014.

Vaga

Danas obratite više pažnje na svoje bliske, intimne veze. Kako se ponašate prema drugima i kako oni reaguju na vaše ponašanje. Mesta za popravku sigurno ima, a ovo je dobar dan da se poradi na tome.

Počnite od sebe, drugi će reagovati na promenu vašeg ponašanja. Verovatno ne odmah, ali su međuljudski odnosi ionako nešto što se gaji dugoročno.

A često se dešava da u našim najintimnijim vezama upadnemo u obrazac ponašanja baš zato što već dugo automatski radimo neke stvari i komuniciramo sa najbližima na određeni, isti način. U tim odnosima akcije i reakcije su postale skoro automatske. Problem postoji, ali mi ne znamo kako da se nosimo sa njim jer nam se upravo ti obrasci sada čine jedinim mogućim načinom komunikacije.

Intimni odnosi retko kad mogu da se “promisle”. Oni uvek prvo pokrenu emociju. Danas bismo mogli da sednemo i razmislimo.
Prvo da razrešimo neka pitanja u svojoj glavi: šta želimo od odnosa sa drugim; šta dobijamo, a šta dajemo; šta nas je u tom odnosu povredilo ili još uvek povređuje i da li mi drugome nanosimo bol.

Na osnovu tih zaključaka onda možemo da smislimo šta je to što mi možemo da promenimo u svom svakodnevnom ophođenju prema drugome. U nekim vezama je dobro popričati sa drugom stranom, u nekim se treba naoružati strpljenjem kako bi se dalo vremena drugome da odreaguje na promenu našeg ponašanja. Napominjemo da se ovo odnosi na sve vrste bliskih odnosa: porodica, prijatelji… a ne samo na intimne partnerske odnose.

Naročito jak uticaj: na Ovnove rođene sredinom aprila, Rakove rođene sredinom jula, Vage rođene sredinom oktobra i Jarčeve rođene sredinom januara.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija