Moja Penzija Newsletter

Newsletter Penzina – oktobar 2014

Poštovani,

Oktobar teče, ali još uvek nema konačnih odluka. Ako ih i bude, Udruženje sindikata penzionera najavilo je inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti odluke vlade o smanjenju penzija.
Osim toga, aktuelan je i štrajk advokata u vezi sa zakonskim okvirima koji određuju ulogu notara, kao i odluka vlade o povećanju minimalca.Ali, mi smo se za to vreme najviše bavili nekim drugim važnim stvarima, kao što je inicijativa za otvaranje Dnevnog centra za dementne osobe u Beogradu.

Pored toga, obeležili smo i 1. oktobar, Međunarodni dan starih, sa nekoliko objava:

Za čitanje na Penzinu preporučujemo još i priču o mitohondrijama kao izvoru starenja, o uticaju borovnice na zdravlje mozga, kao i tužnu i snažnu galeriju fotografija neizlečivo bolesnih pre i nakon smrti uz njihove kratke životne priče.

I ove nedelje pripremili smo nedeljni horoskop – za celu sedmicu i sve dane posebno.

Umalo da zaboravimo! U petak, 10. oktobra 2014. godine počinje isplata penzija za bivše zaposlene – prvi deo za septembar!

Srdačno,

Vaš Penzin


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija