Početna Magazin Godine Horoskop za 2017. godinu

Horoskop za 2017. godinu

Horoskop za 2017. godinu

Godišnji horoskop Penzina – kratki astrološki pregled do decembra 2017. koji „obećava da će biti dobar kraj jedne godine dosta bolje u odnosu na prethodne jer nosi i početak novog, dvoipogodišnjeg ciklusa u kome ćemo više pažnje posvetiti učvršćivanju novonastalih društvenih normi i okvira“…

Godina 2017, počinje malo usporeno, donekle lenjo, uz snevanje, razvlačenje i protezanje. Želje su smelije nego prethodnih godina, ne bismo sami sebi verovali pre par meseci da bi nam takve kakve su, a u „ovoj“ situaciji, uopšte pale na pamet. Ali, eto, tu su, šire nam grudi od ponosa zbog predstojećeg ostvarenja, a oči ispunjavaju zvezdicama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Međutim, ne pokrećemo se. Kao i želje, tako i poslovični zastoj početka godine izgleda još izrazitiji nego inače. Od sredine januara, počinju da nas pokreću dešavanja oko nas. Nekima ona neće biti prijatna, drugima će biti sjajan povod, ali će se, u svakom slučaju, većina razbuditi. Ovo buđenje ne znači i nestanak snova. Naprotiv, kao da se oni još više granaju.

Ali približavanje kraja januara, nosi sa sobom i suočavanje sa stvarnošću: imamo li ono šta je potrebno da bismo dobili ono što želimo?

Na prelazu između prva dva meseca, dobijamo odgovor na ovo pitanje. Dešavanja se sada definitivno pokreću i ubrzavaju, ali u kom pravcu ćemo mi krenuti, zavisi od nas samih. Da li su nas promene, a kod nekih i otvorene nedaće, prethodnih godina pripremile na neminovnost novog ustrojstva i potrebu da aktivno učestvujemo u njegovom stvaranju ili ćemo sačekati da nam se desi?

Kako bilo, 2017. će u mnogo čemu biti godina koje ćemo se, nakon što se vremenski odmaknemo od nje, sećati kao doba kada se mnogo toga novog iznedrilo.

Februar počinje i završava se ne baš sasvim prijatnim podsećanjima na nerešena pitanja i oživljavanjima nekih problema koji nas već nekoliko godina pritiskaju. Zauzeti svakodnevnim životom koji se u februaru ubrzava, neki neće primetiti, a druge će prelaz dobrano uzdrmati, ali će većina tokom februara, svesno ili nesvesno, preći na neki novi kolosek. Bolje je aktivno učestvovati.

Ono što ostaje za nama predstavljaće, zapravo, odličan temelj. Ništa ne gubimo, samo učvršćujemo i nadograđujemo. Nekima će značajni završetak nekog životnog poglavlja, od sredine februara, zapravo veoma prijati. Baš kao kada se pročita obimna knjiga. Jeste kraj, ali je poenta u onom štivu koje je postalo trajan deo nas, a ne na sklapanju korica. Uživanje u čitanju se uvek može iznova priuštiti.

Ali koju knjigu započeti? Ono novo pred nama, sa jedne strane, deluje gotovo bajkovito nestvarno, a sa druge, plaši promenama koje zahteva.

Kraj februara će mnogi dočekati uznemireni. Dešavanja oko nas će nas protresti.

Početkom marta, kao da trčimo u susret nepoznatom i novom. Snažan je poriv da se počne iznova. Počinjemo preispitivanje svojih želja, vrednosti i naklonosti.

Tokom prve polovine marta, treba se osloniti na intuiciju i njuh. Suva logika ne deluje očekivano, uz veru će se, tih dana marta, dalje stizati. Treba se, međutim, držati društvenih okvira i pravila. Predan rad, trud i disciplina, idu ruku pod ruku i tokom marta donose plodove.

Ovaj mesec će nas više okrenuti ličnim odnosima, a oni bi mogli da zaškripe ukoliko budemo sve životne teškoće preslikavali na njih. Bez zvocanja i gunđanja, molim.

Ukoliko izbegnemo da druge krivimo za ono što ne valja u našemi životu i ukoliko iste takve udarce drugih ne doživimo, mogli bismo drugu polovinu marta ispuniti lepim ljubavnim pričama. Koje god vrste. Ljubav je ljubav.

Ali romantične veze ne treba počinjati, sve dok ne uđemo u drugu polovinu aprila. Neki će poželeti da dobiju ili da daju drugu šansu nekome ko je nekada delovao kao ona prava, druga polovina.

Finansije bi, krajem marta, kod mnogih mogle da zaškripe. Tokom celog marta meseca, kao i prve polovine aprila, treba izbegavati velika ulaganja i veliku kupovinu, a za nove finansijske aranžmane treba sačekati i početak maja.

Ali od samog početka aprila, energija raste i, baš kao i život u proleće, sve počinje da buja. Sa velikom snagom i predanošću dovodimo do kraja i uspešno završavamo mnogo toga što se dugo razvlačilo nedovršeno, čekajući baš ovakav elan za finiširanje.

Moglo bi se desiti i da neke veze puknu nakon dugogodišnjeg formalnog razvlačenja. Oni koji su u vezi koja ima suštinu, tokom aprila okreću je, izvrću je na lice i naličje, krpe, peglaju i zagledaju. Od juna, veze koje su prošle ovaj tretman, osetno postaju bolje.

Maj donosi pregršt dešavanja, vesti pristižu i prestižu jedna drugu. Sve se zahuktava. Ponovo se javlja osećanje koje smo iskusili već tokom 2016. godine, da je potrebno prilagoditi svoje snove društvenim očekivanjima. Ne ukalupiti ih (ukalupljeni snovi više nisu snovi), već ih prilagoditi. Prvi korak sa naše strane onda povlači druge da nama priđu i prilagode svoja očekivanja od nas, onome čemu mi stremimo. Tokom maja dobijamo veliku, ali neočekivanu podršku za ostvarenje onog cilja za koji smo predano radili.

U drugoj polovini maja, opet bi moglo da se pokrene preispitivanje nekih odnosa. Sam kraj meseca donosi veliku napetost jer se stremljenja pojedinaca i stavovi zajednice naći u koliziji. Otvorene karte najbolja su politika u ovom delu godine. Već smo preispitali svoje vrednosti i sada znamo šta imamo, šta želimo i koliko vredimo. Jasan stav o tome i otvorena komunikacija sa okolinom dovode do neočekivanog razrešenja i podrške.

Tokom juna možemo očekivati i dobre odnose i popravljanje finansijske situacije. Početak leta nam daje vetar u leđa, a eventualne poteškoće proistekle iz nasleđa prethodnih godina, samo nas dodatno podstiču da nastavimo da sledimo svoje vizije.

Od kraja juna do druge nedelje jula, leto bi, gledano sa površine, moglo izgledati neuobičajeno mirno. Međutim, značajni procesi će se završavati ispod površine.

Sada ćemo u damarima osećati da smo završili sa nečim i da okrećemo novi list. Nema više onih pritisaka koje smo osećali godinama i koji su nas primoravali da se menjamo. Sada sami zatvaramo jedan krug i od onog što se menjalo u prethodnom periodu naših života, mi pravimo osnovu za naš dalji razvoj i nove puteve. A leto 2017, zaista će označiti početak nekih sasvim novih priča.

Od sredine jula, leto dobija onaj ukus koji poželimo kada pomislimo na leto. Mnogo društvenih dešavanja, mnogo kontakata, a u centru svega – neka posebna osoba. Kako će ti lični odnosi teći, zavisi u mnogome od nas i naše specifične situacije, ali će većini druga sredina jula biti obeležena snažnim emocijama i velikim nabojem u vezama.

Ovaj deo meseca donosi i sjajnu podršku za sve intelektualne poslove. Tamo gde je za uspeh potrebna glava, neće biti nikakvih problema, već naprotiv, neočekivano lakog stizanja na cilj.

Zdrav razum će nam biti od koristi i u poslednjoj sedmici jula kada osetimo da je trenutak da zgrabimo svoju šansu. Velika energija se oslobađa. Neki će osetiti i nelagodnost zbog promena koje sami iniciraju, ali će te promene biti potrebne i, kada se na njih privikne, neće više biti neprijatne.

Govorili smo o završetku ciklusa koji traje već nekoliko godina i koji je mnogima bio izuzetno težak. Početkom avgusta dolazi i do zaokruživanja jednog kraćeg procesa koji je započet poslednjih meseci 2016. godine, a koji je deo odgovora na pitanje šta je to novo što se stvara.

Velika energija se preliva iz jula u avgust i dobija sve konkretniji izraz. Imaćemo snažnu želju za uspehom, za novim ostvarenjima.

Ceo avgust je pun emotivnog naboja. U zavisnosti od svakog ponaosob, ovaj emotivni naboj kod svakoga pravi drugačiju priču, ali će ta priča biti vredna pamćenja.

Avgust će, što se društvenih kontakata tiče, biti mirniji nego prethodna dva meseca. Akcenat je sad na kvalitetu, a ne na kvantitetu susreta. Takođe, svakodnevica usporava i mnoge ćemo rutinske poslove raditi sa manje elana.

Ali ovo nije mesec ni za površne odnose, niti za administraciju i kućne poslove. Avgusta 2017. polažemo temelj za nove, lepe stvari u životu. Nemojte se razočarati ako ti počeci ne budu došli uz zvuke fanfara. Vrlo je verovatno da ćete u sebi osetiti spremnost za nove priče i smelost za osvajanje novih terena. To je sasvim dobar početak. Kada želite dobru građevinu koja će da traje, bitno je da dobro, bez žurbe postavite temelje za nju. Sve do kraja 2017. imate vremena da radite na tim temeljima.

Iako se emocije donekle stišavaju, spremnost da se odlučno deluje ne nestaje sa septembrom. Čak će se u mnogim slučajevima i pojačati. Tokom prve sedmice septembra, prikupljamo informacije koje su nam potrebne za ono na čime ćemo, od polovine ovog meseca, veoma konkretno početi da se bavimo.

Ne treba da nas pokoleba mogućnost da se, već tokom ovog meseca, situacija promeni. Moraćemo neke korake da menjamo u hodu i da delovanje prilagođavamo novom razvoju. Nejasnoće se mogu javiti i u ličnim odnosima. Sam početak oktobra donosi mogućnost naplate minulog rada.

Uopšteno će se osetiti poboljšanje, a gde će se ono manifestovati kod pojedinaca, zavisi od specifične situacije (i natalne karte). Ali da je dobro, dobro je. Sjajna prva nedelja oktobra za sve aspekte života.

Ostatak meseca biće više usmeren na uvođenje reda u svakodnevni život. Posvećeni smo radu, ali bi kraj meseca i početak novembra mogli da nas grubo podsete da je važno uvek voditi računa i o ljudima oko sebe. Opet varnice, ali zar leto treba da bude jedino vreme za dramu?

Od oktobra, svi kolektivno i prebacujemo fokus na suštinski važne stvari. Narednih godinu dana, odnosi među ljudima će generalno biti manje uvijeni u oblande. Direktnost je na ceni, a mnoge prikrivene stvari će izbiti na površinu.

Za bavljenje suštinom i otkrivanje svega što stoji iza priča sakupljanih po kuloarima prethodnih godinu dana, ima vremena. Novembar je mesec da se prepustimo onome što je suštia svega – ljubavi. U svim mogućim oblicima, ljubav dominira ovim mesecom. Ali ako baš čekate na početak romantične veze, ceo novembar pružaće pregšt prilika za to.

Ako ih propustite, tu je decembar. Iako će ovaj mesec akcenat više stavljati na društvene kontakte, nekome baš ta opuštenija, razbarušenija atmosfera više prija.

Decembar 2017. obećava da će biti dobar kraj jedne godine dosta bolje u odnosu na prethodne. On, sa svojim poslednjim danima, nosi i početak novog, dvoipogodišnjeg ciklusa u kome ćemo više pažnje posvetiti učvršćivanju novonastalih društvenih normi i okvira.

Dok nam se ne nametnu nove društvene obaveze, mi ćemo već, zdravlje Bože, pokrenuti novo poglavlje u svom životu. Dobro započeto, ono će se lako uklopiti u svaki, makakav novi društveni okvir.