Ljubav i seks u poznim godinama Magazin Godine Život i godine

Holivudske zvezde govore o seksu posle 70. godine

Ako je verovati ikonama holivudskog šuo biznisa, strast ne umire ni u poznim godinama života: “Sada kada seks prodaje sve – od usisivača do avionskih karata – trebalo bi da bude prihvaćeno i to da svi treba da uživaju u seksu, bez obzira na to koliko godina imaju.”

Džejn Fonda (77)

“U 77. mogu da kažem da nikad nisam imala tako dobar seksualni život, kao sad. Kad sam bila mlađa, mnogo toga me je sputavalo. Nisam znala za čim žudim”.

Beti Vajt (93)

“Nemam ljubavnika, ali kad bi Alan ili Robert Redford bili u blizini, imali bismo vrlo aktivan seksualni život. Da li požuda umire s godinama? Još čekam dan kad će se to ostvariti. Seksualna želja je kao starenje – sve dolazi iz glave”.

Džek Nikolson (77)

“Ako bi muškarci bili iskreni, priznali bi da sve što rade čine kako bi videli žene. U nekim periodima života bio sam neodoljiv ženama. Nisam više u toj fazi i to me čini tužnim. Međutim, verujem da se moj karakter s godinama drastično popravio, a da sam izgubio neke moći. Sve je u ravnoteži: morate se navići na takva pravila”.

Širli Meklejn (80)

“Od kako smo seks i ja prevazišli jedno drugo u mojim poznim godinama,osetila sam veliko olakšanje. Moje veze sa muškarcima me manje opterećuju, a više se zasnivaju na ravnopravnosti i iskrenosti. Kada se seksualna komponenta uspori, počnemo jedno drugom da govorimo istinu”.

Nik Nolti (74)

“Eto šta se dešava… govorim o tome kako je biti u sedamdesetim godinama… Znate, kad napunite 70 godina, stvari postaju jednostavnije. Razmišljate o umiranju. Seksa nema. Možda kod žena nije tako, ali po tome možete tačno pogoditi koliko godina ima neki muškarac”.

Džoan Kolins (81)

“Sada kada seks prodaje sve – od usisivača do avionskih karata – trebalo bi da bude prihvaćeno i to da svi treba da uživaju u seksu, bez obzira na to koliko godina imaju. Čini me srećnom kada čitam o parovima koji se venčaju u osamdesetim godinama, jer se u njima ponovo probudila izgubljena ljubav od pre pedeset godina”.

Anđela Lejnsburi (89)

“Nažalost, ono što se dešava u krevetu obično se smatra najvažnijom komponentom veze, ali to zaista nije slučaj. To neće osigurati da brak traje 40 ili 50 godina”.

Florens Henderson (81)

“Još se osećam kao da imam 28 godina. Nema starosne granice za uživanje u seksu. Postaje sve bolje”, piše Hafington Post a prenosi B92.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija