Početna Magazin Godine Ljubav i seks u poznim godinama Hju Hefner, preduzetnička ikona 20. veka

Hju Hefner, preduzetnička ikona 20. veka

Hju Hefner, preduzetnička ikona 20. veka

Mnogi muškarci Hefnera smatraju čovekom koji živi „savršen život“, a nezvanična titula „najvećeg srećnika“ potvrđena je izumom „plave pilule“ – vijagre…


Priča o Hju Hefneru, osnivaču i vlasniku časopisa Plejboj, počinje mnogo pre nego što ga što ga vidimo na fotografiji pored, okruženog „zečicama“ koje su krasile stranice njegovih novina – tačnije, više od pola veka pre.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Godine 1953, Hju je založio nameštaj i podigao kredit od 600 dolara, pozajmio je 1.000 dolara od svoje majke i još 7.000 dolara od oko 45 poznanika – prosečno oko 160 dolara od svakog.

Tim novcem odštampao je prvi broj časopisa u 70.000 i prodao 54.000 (77 odsto). Zaradio je za štampu drugog broja, a do kraja 1950-ih dostigao je tiraž od 4,5 miliona primeraka.

Mnogi muškarci Hefnera smatraju čovekom koji živi „savršen život“, a nezvanična titula „najvećeg srećnika“ potvrđena je izumom „plave pilule“ (kako se u žargonu naziva prva uspešna tableta za potenciju) taman kada su svi mislili da je i njegovoj sreći došao kraj.

I sam Hju nije krio svoju zahvalost na ovom izumu koji mu je omogućio da nastavi sa životom koji podrazumeva istovremeno onoliko žena koliko prosečan muškarac ne uspe da dosegne za života.