Početna Magazin Godine Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Ugovorom koji je potpisan, kompanija Hemofarm preuzela je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu Ivančića, piše eKapija.

Hemofarm je, u saradnji sa partnerima iz Ivančić i sinovi, preduzeo sve neophodne mere, da snabdevenost apoteka i dostupnost preparata i lekova ostanu na najvišem nivou. Više od trideset proizvoda Ivaničić i sinova, u koje godinama imaju poverenje brojni korisnici, ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim – kažu u ovoj kompaniji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger, koji je istakao činjenicu da će kompanija preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda (OTC – „over the counter“, preko šaltera – maloprodaja direktno potrošačima).

– Hemofarm je godinama farmaceustki lider u regionu. Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine Ivančića i sinovi, Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije. U dugoročnom planiranju, koje je veoma važan segment proizvodnje lekova, na granici je „umetnosti“ veština procene momentuma za nešto novo. Ovo je naš trenutak – ocenjuje Seeliger.

Naglasivši ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, Seeliger je rekao i da je veoma srećan što, će zaposleni iz kompanije Ivančić i sinovi uneti novu energiju u Hemofarm.

– Rečju, ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda – ocenio je Ronald Seeliger.