Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Health – Eplova aplikacija posvećena zdravlju korisnika

Health – Eplova aplikacija posvećena zdravlju korisnika

Health – Eplova aplikacija posvećena zdravlju korisnika

„iOS 8“ sadrži i aplikaciju Health (zdravlje) – lična i centralna baza podataka za povezivanje sa elektronskim servisima trećih strana i prenosivih uređaja.

Poslednjih godina IT sektor veliku pažnju posvećuje zdravlju, te nastaju brojni uređaji (narukvice, satovi), ali i aplikacije koje prate zdravstveno stanje korisnika.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tako „iOS 8“, novi operativni sistem kompanije Epl (Apple), sadrži i aplikaciju Health (zdravlje) koja je zamišljena kao lična i centralna baza podataka za povezivanje sa elektronskim servisima trećih strana i prenosivih uređaja.

Pomoću nje se može direktno pratiti i analizirati zdravstveno stanje i kondicija pojedinca, i to kroz biohemijske i psihološke podatke.

Aplikacija prikazuje tabelu svih zdravstvenih podataka o pojedincu, uključujući rad srca, sagorevanje kalorija, nivo šećera i holesterola, itd. Korisnici sami mogu u okviru aplikacije da naprave i svoj „zdravstveni karton“ sa medicinskim detaljima koji bi koristio u hitnim slučajevima.

Aplikaciju prati i odgovarajući alat za programere (developere) aplikacija koje se mogu povezivati na Eplovu aplikaciju, pod imenom HealthKit.

Epl obećava zaštitu privatnosti podataka i potpunu kontrolu korisnika o podacima koje dele sa celokupnim sistemom.