Foto albumi Nove ideje za novo doba

Health – Eplova aplikacija posvećena zdravlju korisnika

“iOS 8” sadrži i aplikaciju Health (zdravlje) – lična i centralna baza podataka za povezivanje sa elektronskim servisima trećih strana i prenosivih uređaja.

Poslednjih godina IT sektor veliku pažnju posvećuje zdravlju, te nastaju brojni uređaji (narukvice, satovi), ali i aplikacije koje prate zdravstveno stanje korisnika.

Tako “iOS 8”, novi operativni sistem kompanije Epl (Apple), sadrži i aplikaciju Health (zdravlje) koja je zamišljena kao lična i centralna baza podataka za povezivanje sa elektronskim servisima trećih strana i prenosivih uređaja.

Pomoću nje se može direktno pratiti i analizirati zdravstveno stanje i kondicija pojedinca, i to kroz biohemijske i psihološke podatke.

Aplikacija prikazuje tabelu svih zdravstvenih podataka o pojedincu, uključujući rad srca, sagorevanje kalorija, nivo šećera i holesterola, itd. Korisnici sami mogu u okviru aplikacije da naprave i svoj “zdravstveni karton” sa medicinskim detaljima koji bi koristio u hitnim slučajevima.

Aplikaciju prati i odgovarajući alat za programere (developere) aplikacija koje se mogu povezivati na Eplovu aplikaciju, pod imenom HealthKit.

Epl obećava zaštitu privatnosti podataka i potpunu kontrolu korisnika o podacima koje dele sa celokupnim sistemom.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija