Foto albumi Nove ideje za novo doba

Uređaj za UV dezinfekciju prostorija

Uređaj TRU-D postiže 1.000 do 10.000 puta manje mikroba na površinama. Danas košta mnogo i namenjen je samo za bolnice, odnosno operacione sale. Da li će sutra biti dostupan za čišćenje kuće?

TRU-D SmartUVC je prvi prenosivi uređaj na tržištu za dezinfekciju prostorija koji se koristi UV zračenjem za ubijanje mikroorganizama.

Predviđeno je da se njim obavlja dezinfekcija operacionih sala, pre svega zbog cene koja je relativno visoka – oko 100.000 dolara. Uređaj ima bežičnu vezu sa računarima pa se lako mogu pratiti podaci predstavljeni u tabelama i šemama.

Uređaj sadrži posebnu tehnologiju koja računa vreme potrebno za dezinfekciju prema parametrima prostorije kao što su veličina, geometrija, reflektivnost površina, količina i lokacija opreme u prostoriji. Zatim emituje jednu dozu UV svetla sa jedne tačke u prostoriji.

Uređaj je postiže 3. i 4. stepen smanjenja mikroba na površinama (log reduction), tj. 1.000 do 10.000 puta manje mikroba na površinama, kako na onim koje su direktno izložene svetlu, tako i na onima koje nisu direktno osvetljene.

Tako TRU-D omogućava bolničkom osoblju da jednostavno dezinfikuje bilo koju prostoriju, uključujući sobe za pacijente, intezivnu negu, operacione sale, urgentnu sekciju, javne prostore u bolnici, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija