Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Uređaj za UV dezinfekciju prostorija

Uređaj za UV dezinfekciju prostorija

Uređaj za UV dezinfekciju prostorija

Uređaj TRU-D postiže 1.000 do 10.000 puta manje mikroba na površinama. Danas košta mnogo i namenjen je samo za bolnice, odnosno operacione sale. Da li će sutra biti dostupan za čišćenje kuće?

TRU-D SmartUVC je prvi prenosivi uređaj na tržištu za dezinfekciju prostorija koji se koristi UV zračenjem za ubijanje mikroorganizama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Predviđeno je da se njim obavlja dezinfekcija operacionih sala, pre svega zbog cene koja je relativno visoka – oko 100.000 dolara. Uređaj ima bežičnu vezu sa računarima pa se lako mogu pratiti podaci predstavljeni u tabelama i šemama.

Uređaj sadrži posebnu tehnologiju koja računa vreme potrebno za dezinfekciju prema parametrima prostorije kao što su veličina, geometrija, reflektivnost površina, količina i lokacija opreme u prostoriji. Zatim emituje jednu dozu UV svetla sa jedne tačke u prostoriji.

Uređaj je postiže 3. i 4. stepen smanjenja mikroba na površinama (log reduction), tj. 1.000 do 10.000 puta manje mikroba na površinama, kako na onim koje su direktno izložene svetlu, tako i na onima koje nisu direktno osvetljene.

Tako TRU-D omogućava bolničkom osoblju da jednostavno dezinfikuje bilo koju prostoriju, uključujući sobe za pacijente, intezivnu negu, operacione sale, urgentnu sekciju, javne prostore u bolnici, itd.