Foto albumi Ideje za uživanje

Grenkini – bikini za bake

Grenkini (“grankini” od engleske reči “granny” što znači baka), jeste izraz koji se ponekada koristi kada se govori o bikinijima u kontekstu starijih žena.

Grenkini tako može imati dva značenja. Prvo je kada dvodelni ili jednodelni kupaći kostim, makar i na devojci, svojim krojem, dezenom ili bojama liči na bikinije koji su se nekada nosili. U srpskom jeziku to su primeri iz pežorativnog govora kada se kaže “kao za babe”.
Druga upotreba reči “grenkini” koristi se za bake koje nose bikini, čak i kada je on modernog dizajna, ali stoji na starijem telu.
Poznata britanska glumica Helen Miren, zahvaljujući objavi nekoliko njenih fotografija u bikiniju u kojima izgleda odlično i u 63-oj godini života, pokrenula je novi modni trend nošenja “grenkinija”, bilo po dizajnu, bilo po godinama one koja ga nosi.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija