Foto albumi Gradovi u Srbiji

Grad Valjevo

Valjevo se nalazi u Zapadnoj Srbiji, na ušću Jablanice i Obnice koje tu čine Kolubaru, i sa svojom okolinom ima oko 100.000 stanovnika.

Prvo istorijsko pominjanje Valjeva datira iz 1393. godine od kada grad beleži šest vekova razvoja.Valjevo sa okolinom ima posebnu ulogu u savremenoj istoriji Srbije kao jedan od glavnih ustaničkih centara početkom 19. veka. Nedaleko od Valjeva nalazi se i poznati naučno-istraživački centar za mlade talente – Petnica.

Valjevo je prepoznatljivo po brojnim ambijentima u gradu i okolini kao što je stari deo grada sa mostovima, dolina reke Gradac, obližnje planine Maljen i Povlen, itd.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija