Početna Magazin Godine Google Calico: Misteriozna kompanija protiv starenja pokrenula i sajt

Google Calico: Misteriozna kompanija protiv starenja pokrenula i sajt

Mi smo naučnici u oblastima medicine, razvoja lekova, molekularne biologije i genetike. Kroz naše istraživanje želimo da pronađemo rešenja za usporavanje starenja…

Kompanija Google Calico pokrenula je sopstveni sajt skoro godinu dana nakon osnivanja, koje je provela mahom daleko od očiju javnosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Bavimo se starenjem, jednom od najvećih misterija života. Calico je kompanija za istraživanje i razvoj čija je misija da koristi napredne tehnologije kako bi poboljšala naše razumevanje biologije koja kontroliše dužinu života.

– Koristićemo to znanje da se osmislimo intervencije koje će omogućiti ljudima da vode duže i zdravije živote. Sprovođenje ove misije zahtevaće multidisciplinarni nivo bez presedana i dugoročni fokus za šta je budžet već obezbeđen.

Nažalost, sajt i dalje ne govori puno detalja o konkretnim aktivnostima kojima će se baviti kompanija, a na naslovnoj strani sajta predstavlja se svojim timom:

– Mi smo naučnici u oblastima medicine, razvoja lekova, molekularne biologije i genetike. Kroz naše istraživanje želimo da pronađemo rešenja za usporavanje starenja i borbu protiv bolesti povezanih sa starenjem.

Sajt kompanije CalicLabs.