Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Zdravlje

Google Calico: Misteriozna kompanija protiv starenja pokrenula i sajt

Mi smo naučnici u oblastima medicine, razvoja lekova, molekularne biologije i genetike. Kroz naše istraživanje želimo da pronađemo rešenja za usporavanje starenja…

Kompanija Google Calico pokrenula je sopstveni sajt skoro godinu dana nakon osnivanja, koje je provela mahom daleko od očiju javnosti.

– Bavimo se starenjem, jednom od najvećih misterija života. Calico je kompanija za istraživanje i razvoj čija je misija da koristi napredne tehnologije kako bi poboljšala naše razumevanje biologije koja kontroliše dužinu života.

– Koristićemo to znanje da se osmislimo intervencije koje će omogućiti ljudima da vode duže i zdravije živote. Sprovođenje ove misije zahtevaće multidisciplinarni nivo bez presedana i dugoročni fokus za šta je budžet već obezbeđen.

Nažalost, sajt i dalje ne govori puno detalja o konkretnim aktivnostima kojima će se baviti kompanija, a na naslovnoj strani sajta predstavlja se svojim timom:

– Mi smo naučnici u oblastima medicine, razvoja lekova, molekularne biologije i genetike. Kroz naše istraživanje želimo da pronađemo rešenja za usporavanje starenja i borbu protiv bolesti povezanih sa starenjem.

Sajt kompanije CalicLabs.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija