Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Zdravlje

Google Baseline – Veliki projekat istraživanja ljudskog zdravlja

Kompanija Gugl angažovaće oko 100 lekara i naučnika u projektu zvanom Google Baseline čiji će zadatak biti da u potpunosti razume zdravlje ljudskog organizma.

Naime, mnoga istraživanja danas fokusiraju se na to da prepoznaju rane znake nekog oboljenja, ali ovde je reč o jednom od pokušaja da se razume zdrav organizam kao takav.

Istraživači najavljuju da će obrađivati sve moguće detalje u kojima leži ključ ljudskog zdravlja: jedinstvene proteine, delove genoma, skeniranje metabolizma, itd. Ideja je da se napravi detaljna baza što više biomarkera koji kasnije mogu dati “širu sliku”.

Međutim, kuda Gugl kao kompanija namera sa ovim i sličnim projektima? Jednostavno, kompanija je još pre nekoliko godina prepoznala potencijal tržišta “zdravlja ljudi”, i svojim znanjima i resursima pronalazi svoje mesto u ovom biznisu.

Ulaganje u nova znanja o ljudskom zdravlju Guglu će sutra omogućiti potpuno novi pravac razvoja mora aplikacija, od onih koje vam pružaju statistike za vaše zdravstveno stanje iz celog sveta, do onih koje mogu da dijagnostifikuju određenja stanja, piše Verge.

Naravno, sve to pratiće i more reklama koje završavaju sa: “… obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu”.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija