Početna Magazin Godine Google Baseline – Veliki projekat istraživanja ljudskog zdravlja

Google Baseline – Veliki projekat istraživanja ljudskog zdravlja

Kompanija Gugl angažovaće oko 100 lekara i naučnika u projektu zvanom Google Baseline čiji će zadatak biti da u potpunosti razume zdravlje ljudskog organizma.

Naime, mnoga istraživanja danas fokusiraju se na to da prepoznaju rane znake nekog oboljenja, ali ovde je reč o jednom od pokušaja da se razume zdrav organizam kao takav.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Istraživači najavljuju da će obrađivati sve moguće detalje u kojima leži ključ ljudskog zdravlja: jedinstvene proteine, delove genoma, skeniranje metabolizma, itd. Ideja je da se napravi detaljna baza što više biomarkera koji kasnije mogu dati „širu sliku“.

Međutim, kuda Gugl kao kompanija namera sa ovim i sličnim projektima? Jednostavno, kompanija je još pre nekoliko godina prepoznala potencijal tržišta „zdravlja ljudi“, i svojim znanjima i resursima pronalazi svoje mesto u ovom biznisu.

Ulaganje u nova znanja o ljudskom zdravlju Guglu će sutra omogućiti potpuno novi pravac razvoja mora aplikacija, od onih koje vam pružaju statistike za vaše zdravstveno stanje iz celog sveta, do onih koje mogu da dijagnostifikuju određenja stanja, piše Verge.

Naravno, sve to pratiće i more reklama koje završavaju sa: „… obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu“.