Čovek i smrt Društvo Magazin Godine Porodica

Gojazni pokojnik izazvao požar u krematorijumu

Zaposleni u krematorijumu izjavili su da je telo bilo “nešto veće nego što su navikli”. Koliko telu veoma gojaznog pokojnika treba da izgori?

Kremacija pokojnika teškog oko 230 kilograma najverovatnije je uzrok požara u krematorijumu u Virdžiniji, SAD, koji se desio početkom oktobra 2014. godine.

Naime, velika telesna masa pokojnika izazvala je pregrevanje peći koje je izazvalo požar koji se zatim proširio sve do krova zgrade krematorijuma.

Požar je ubrzo ugašen a zaposleni su stigli da se evakuišu. Proces kremacije nastavljen je pošto je zgrada obezbeđena za bezbednu upotrebu.

Zaposleni su izjavili da je telo bilo “nešto veće nego što su navikli”. Oni su istakli da ovako velikom telu treba od četiri do pet sati da izgori, piše RT.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija