Domovi za stare Foto albumi

Gerontološki centar Bor

Novi objekat Gerontološkog centra Bor trebalo bi da obezbedi smeštaj za 75 starih osoba u prvoj fazi izgradnje…

Inicijativa za otvaranje gerontološkog centra u Boru pokrenuta je još 1982. godine.

Iako ovaj grad ima veliki procenat starih osoba koje ne mogu da se brinu same o sebi, do 2012. godine ništa nije urađeno po tom pitanju. Bilo je ideja, od toga da se jedno od obdaništa adaptira do izgradnje centra u Brestovačkoj banji, ali od ideje nije se mnogo odmaklo.

Napokon, marta 2012. godine počela je izgradnja na Borskom strelištu. Već u julu te godine, centar je bio sagrađen i radilo se na uređenju, a objekat je trebalo da bude kompletno završen u toku te jeseni.

Objekat bi trebalo da obezbedi smeštaj za 75 starih osoba, a predviđena je i druga faza posle koje bi kapacitet bio proširen na 150 mesta.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija