Foto albumi Generacije 20. i 21. veka

Generacija Z

Iako njihovo vreme tek dolazi, odrastanje uz tehnologije Generaciju Z jasno odvaja kao generaciju koja odrasta u eri komunikacije na nivou koji je ranije bio nemoguć.

Generacija Z samo je jedan od naziva za one rođene posle 2000. godine. Ime je nastalo kao jednostavan nastavak niza Generacije X i Generacije Y, ali postoje i brojni drugi nazivi koji ovu generaciju povezuju sa revolucijom internet tehnologija (iGeneration, Gen Tech, Gen Wii, Net Gen, Digital Natives, #generation).

Njima je prethodila Milenijumska generacija, i mada određena jasna granica, ona je negde oko 2000. godine, po nekim autorima i krajem 1990-ih u prvim godinama globalnog razvoja interneta.

Iako njihovo vreme tek dolazi, odrastanje uz tehnologije koje su prethodne generacije usvajale u školama i na radnim mestima, jasno ih odvaja kao generaciju koja odrasta u sveprisutnoj međusobnoj komunikaciji na nivou koji je ranije bio nemoguć.

Ovo naravno stvara i mnoge probleme, od izloženosti mladog pojedinca “sveprisutnosti interneta”, privatnosti i problema “onlajn” pedofilije, kao i probleme razdvajanja “virtuelnih” i realnih senzacija, iskustava, znanja, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija