Divlje u srcu

Na fotografiji pored vide se dve sestre iz SAD koje su se na istom mestu, u uličici u jednom predgrađu, fotografisale u razmaku od oko pola veka.

Zanimljivo je kako se brzo naviknemo na nove tehnologije, na primer, a relativno sporo prihvatamo promene ustaljenih društvenih shvatanja među kojima je i ono koje se tiče doživljaja različitih generacija.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Bake i deke u 21. veku postaju „klinci“ iz druge polovine 20. veka, a oni su drugačije odrastali, drugačije živeli i drugačije radili i uživali nego generacija njihovih roditelja koja nam je urezana u svesti kao „generacija baka i deka“.

Čak će se pre postavljati pitanje koliko su, daleko mlađe generacije, uspele da ostanu na nivou njihove društvene svesti i snage za promenama, koliko su revolucija društva pokrenule, koliko izmenile svet koji su nasledile?

Na fotografiji pored vide se dve sestre iz SAD koje su se na istom mestu, u uličici u jednom predgrađu, fotografisale u razmaku od oko pola veka. Promenio se komšiluk, promenila se moda, promenile su se „mašine“, promenile su se i njihove figure, ali, duh je ostao isti.