Foto albumi Generacije 20. i 21. veka

Divlje u srcu

Na fotografiji pored vide se dve sestre iz SAD koje su se na istom mestu, u uličici u jednom predgrađu, fotografisale u razmaku od oko pola veka.

Zanimljivo je kako se brzo naviknemo na nove tehnologije, na primer, a relativno sporo prihvatamo promene ustaljenih društvenih shvatanja među kojima je i ono koje se tiče doživljaja različitih generacija.

Bake i deke u 21. veku postaju “klinci” iz druge polovine 20. veka, a oni su drugačije odrastali, drugačije živeli i drugačije radili i uživali nego generacija njihovih roditelja koja nam je urezana u svesti kao “generacija baka i deka”.

Čak će se pre postavljati pitanje koliko su, daleko mlađe generacije, uspele da ostanu na nivou njihove društvene svesti i snage za promenama, koliko su revolucija društva pokrenule, koliko izmenile svet koji su nasledile?

Na fotografiji pored vide se dve sestre iz SAD koje su se na istom mestu, u uličici u jednom predgrađu, fotografisale u razmaku od oko pola veka. Promenio se komšiluk, promenila se moda, promenile su se “mašine”, promenile su se i njihove figure, ali, duh je ostao isti. 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija