Početna Magazin Godine Fujitsu predstavio računar za starije generacije

Fujitsu predstavio računar za starije generacije

Lifebook AH90/P je računar kompanije Fujitsu specijalno unapređen i prilagođen za lakšu upotrebu starijim od 65, kojih u Japanu ima preko 30 miliona.

Poznati proizvođač računara Fujitsu (Fudžicu) predstaviće 13. februara 2014. u Japanu noutbuk računar pod imenom Grannote – u slobodnom prevodu „bakin noutbuk“. Reč je o modelu „Lifebook AH90/P“ koji je unapređen i prilagođen za lakšu upotrebu starijim od 65, kojih u Japanu ima preko 30 miliona.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedna od takvih funkcija je automatsko podešavanje boja na ekranu prema uslovima osvetljenja (Intellicolor). Tu je i funkcija podešavanja visokofrekventnih zvukova zavisno od starosnog doba korisnika (Awaseru Voice), s obzirom da stari teže detektuju ovu vrstu zvukova pa bi unapređenje trebalo da im omogući lakše korišćenje Skajpa, gledanje filmova i drugih servisa.

Proizvođač kaže da je koristio čak i tri različite mekoće tastature, zavisno od zone i snage prsta koji je koristi. Takođe su podigli tipke, i dodali pozadinsko svetlo. „Mašina“ koja pokreće ovaj računar nije posebno istaknuta, ali zna se da dolazi sa moćnim procesorom (Intel Core i7-4500U), diskom kapaciteta 1TB, i 8GB memorije.

Ovo nije prvi put da Fujitsu dizajnira specijalno za starije: pre tačno godinu dana predstavio je specijalni pametni telefon (Stylistic S01 Orange), ali i uređaje kao što je štap za hodanje nove generacije.