Fond PIO upozorava: Pokušaj prevare penzionera

Fond PIO je upozorio na novi pokušaj prevare penzionera. Ono što je posebno strašno, ali nažalost ne i nečuveno do sad, jeste da se zloupotrebljava zdravstveno stanje penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) objavio je saopštenje u kome upozorava na novi pokušaj prevare penzionera.

Navode da su obavešteni o tome da se ponovo javljaju pokušaji da se penzioneri prevare pomoću zloupotrebe imena i ugleda ove institucije. Za sada nepoznate osobe predstavljaju se kao zaposleni u Fondu PIO. Obaveštavaju penzionere da će im na kućnu adresu biti poslat lek. Potrebno je, kažu penzionerima koje nameravaju da prevare, da ovaj lek piju jednom dnevno. Takođe, penzionerima poručuju da je potrebno da pripreme ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu kako bi preuzeli ovaj lek.

Iz Fonda PIO poručuju da je „ova aktivnost neosnovana“ i da „može prouzrokovati nepotrebne troškove i naneti štetu“ penzionerima.

Fond PIO ponovo apeluje na penzionere da nikako ne nasedaju na ovakve pozive i ponude. Objašnjavaju da Fond PIO ne komunicira sa penzionerima na ovaj način, niti nudi bilo kakvu robu ili usluge.

Svoje saopštenje Fond PIO završava pozivom penzionerima da u svoje domove ne primaju osobe koje se predstavljaju kao zaposleni Fonda. Ukoliko im neko sa takvim obrazloženjem dođe na vrata, potrebno je da odmah prijave nadležnima u MUP-u Srbije.

Izvor: Fond PIO