Početna Magazin Godine Ekonomija Florida: Stari softver ne može da obradi današnje troškove zdravstvene zaštite

Florida: Stari softver ne može da obradi današnje troškove zdravstvene zaštite

Državni računarski softver Floride za upravljanje troškovima zdravstvene zaštite svojevremeno je napravljen tako da može da obradi do milijardu dolara troškova korisnika tokom 24 sata. A onda je došla inflacija…

Međutim, onda je došlo 30 godina inflacije, porasta broja intervencija, i, ono što je sredinom 1980-oh bilo nezamislivo, danas se desilo – troškovi na dnevnoj bazi lako prelaze milijardu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za sada se sistem održava tako što se troškovi razbijaju u rate kako bi dnevni promet bio ispod zacrtane granice. Ipak, to samo odlaže problem jer se troškovi dodatno gomilaju, a nema naznaka da će nastati trend pada.

Dodatno, svih pet državnih agencija dobile su nalog na potražuju bilo kakve isplate koje prelaze pet miliona dolara, s obzirom da je i ovo još jedan limit starog softvera.

Cena zamene sistema prema proceni iz marta 2014. godine iznosiće 500 miliona dolara, tako da će sadašnji fsoftver biti aktuelan još nekoliko godina.

U budžetu za ovu godinu predviđeno je svega 9 miliona samo za fazu planiranja. Prethodni (neuspeo) pokušaj iz 2007. godine koštao je 100 miliona, piše PYMNTS.