Magazin Godine Život i godine

Kejt Vinslet: Šta uopšte znači to – videćeš kad napuniš 30?

– Živimo u svetu u kom mlade žene stalno čuju: Znaš, sad izgledaš dobro, ali čekaj dok napuniš trideset. Ili: Imaš dobre noge sada, ali videćeš u tridesetim. Šta to uopšte znači?

Glumica Kejt Vinslet je na Lancome-ovoj Nedelji pariske mode proslavila saradnju sa tri mlada modna dizajnera gde je za Hollywood Reporter govorila o pritisku kom su izložene žene u godinama:

– Živimo u svetu u kom mlade žene stalno čuju: Znaš, sad izgledaš dobro, ali čekaj dok napuniš trideset. Ili: Imaš dobre noge sada, ali videćeš u tridesetim. Šta znači to sačekaj da vidiš tridesete? – kaže ova dobitnica oskara koja je nedavno rodila treće dete:

– Postaje uzbudljivije. Starenje je za sada još uvek zabavno i ima toliko mnogo promena. Zaista se osećaš sigurnijom u sebe.

Govoreći o saradnji sa mladim dizajnerima Kejt je rekla:

– Najlepši deo našeg odnosa je to što imamo veoma sličan odnos prema ženama i ženstvenosti. Ona dolazi iznutra i čine je osećaj snage, samopouzdanja i moći. Oni ne veruju ljudima koji kažu da je starenje loše, oni ga slave, i slave žene svih godina – kaže glumica o brendu koji stoji iza još nekih poznatih glumica koje su u srednjim godinama, kao što su Džulija Roberts i Penelopa Kruz.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija