Foto albumi Zdravstvo

Exposé – ples o retkim bolestima

Predstavu Ekspoze, autor Igor Koruga, opisuje kao “rad kroz koji se izlažu i razotkrivaju stalni problemi položaja pacijenata sa retkim bolestima u okviru zdravstvenog sistema Srbije”. 

Predstava je igrana u kulturnom centru Reks (Rex) od 2013. godine, početkom 2014. godine na repertoaru je Bitef teatra u Beogradu (detalji na linku). U opisu predstave stoji i:

“Dobro veče, dobrodošli na Exposé: hibridnu pozorišnu izvedbu javnog govora i savremenog plesa.
Exposé predstavlja jedan od načina za podizanje vidljivosti i širenje znanja o retkim bolestima. A pleše se!
Exposé preispituje kako saobraćamo naše osnovne potrebe čineći ih time društvenim, a ne samo individualnim pitanjima. A pleše se!
Exposé je proizašao iz večeri performansa AEIOU produkcije Bitef Teatra. I pleše se!
Exposé je deo trenutnog umetničkog istraživanja o javnom govoru Igora Koruga i Ane Dubljević, koji i dalje plešu!”

Autorstvo i koreografija: Igor Koruga; dramaturgija: Ana Dubljević; produkcija: Ksenija Đurović; dizajn: Katarina Popović; video dokumentacija: Jelena Maksimović; podrška u realizaciji: Jeffrey Modell Foundation – WIN Grant, POSPID – podrška osobama sa retkim bolestima, Stanica – servis za savremeni ples, Bitef Teatar, Festival društveno angažovanog pozorišta “Van Okvira”.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija