Početna Magazin Godine Energetska efikasnost u Gerontološkom centru u Subotici

Energetska efikasnost u Gerontološkom centru u Subotici

U biblioteci Gerontološkog centra u Subotici potpisan je ugovor o donaciji SAD vredan 4,5 miliona dinara za kupovinu izlozacionih materijala potrebnih za nastavak radova na energetskoj efikasnosti objekta, započetih 2001. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Realizacijom projekata energetske efikasnosti uštedi se i do 27 odsto energije, a ugradnjom izolacionih materijala očekuje se ušteda i do 36 odsto energije. Direktor za robne rezerve istakao je da će i lokalna samouprava Ada dobiti donaciju od tri miliona dinara u vidu izolacionog materijala za sanaciju kuća koje su oštećene.
U proteklih pet godina pokrajina je uložila oko 55 miliona dinara za razne projekte u Gerontološkom centru. Vlada Vojvodine u okviru finasiranja projekata iz oblasti razvoja tehnologija podržaće slične investicije. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovu svrhu izdvojiće 10 miliona dinara. 
Gerontološki centar iz Subotice je prošle godine pustio u rad sistem solarnih kolektora. Ugradnjom solarnih panela godišnje se uštedi do i 2,5 miliona dinara. Ustanova je prvo prešla na da se greje na gas, pa su zamenjena vrata i prozori, sada su ugrađeni solarni paneli i sa uvođenjem termoizolacije objekat će biti u potpunosti energetski efikasan.