Foto albumi Umetnost i starost

Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine

Izložba Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine održava se u Kulturnom centru Beograda (KCB) od 6. februara do 1. marta 2014. godine.

Izložba je deo festivala Ekstravagantna tela koji je još 2007. godine pokrenuo Kontejner biro iz Zagreba.

“Ova izložba pokazuje drugu stranu starosti, odnosno da um i telo ne moraju da budu u skladu sa godinama, da mogu da ostanu i te kako živi”, kaže za Slobodnu Evropu Mia David, direktorka KCB.

Veliki broj umetnika različitog doba ovoj temi prilazi iz različitih uglova, stariji govore o sebi, a mlađi uglavnom o odnosu prema starijim iz svog okruženja i odnosu koje društvo ima prema njima.

Umetnik srednje generacije Siniša Labrović govori o sentimentalizaciji svega, pa čak i starosti: “Kad kažem to, ne mislim na nježnost nego na jednu vstu lažne brige i lažnog izlaganja nekog sentimenta i neke vrste brige, a da u stvari iza toga ne leži nikakva stvara akcija, što bismo očekivali.”


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija