Foto albumi Umetnost i starost

Zamrznuti ramovi

Fotograf Margerita Vitaljano traži od svojih modela, starijih ljudi, da nađu neku svoju fotografiju iz mladosti. Na projektu pod nazivom “Zamrznuti ramovi” radi od februara 2013. godine.

Povezujem sećanja koja ta fotografija budi u njima, muziku, mirise, i ukuse tih posebnih trenutaka i kada ih zamolim da zatvore oči, oni su ti koji proživljavaju prošlost. Kada ih zamolim da otvore oči, ja, kao posmatrač zagledan u njihove oči, mogu da osetim na sopstvenoj koži šta su osetili zatvorenih očiju.”

“Želela bih da moje fotografije mogu da pričaju, otkriju osećanja, prenesu prijateljstvo i sećanja na nedosanjane snove, priče iz svakodnevice, zajedničke svima i raznolike kao otkucaji srca, osećanje zajedničko za svako ljudsko biće.”

Sećanja su među najmoćnijim drogama; ona uspevaju da prodrmaju ljude osvetljavajući i oživljavajući sećanja zakopana u nekom sakrivenom delu mozga.”

Fotografija iz projekta “Zamrznuti ramovi” Margerite Vitaljano


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija