Magazin Godine Svet Tehnologija i obrazovanje

Država Utar Pradeš uvodi elektronski sistem penzijskog osiguranja

Severnoindijska država Utar Pradeš započinje sa uvođenjem elektronskog sistema za penzionere koji će omogućiti slanje formulara, dobijanje rešenja i informacija putem interneta

Akileš Jadav, premijer države indijske države Utar Pradeš koja se nalazi na krajnjem severu zemlje, 2. jula 2014. godine odobrio je implementaciju elektronskog sistema za penzionere te države.

Portparol vlade Utar Pradeša objasnio je da će ovaj sistem omogućiti onlajn popunjavanje formulara za penziju, provere, potrvde i isplate.

Ceo sistem (UP e-pension system), razvijen je uz pomoć Nacionalnog centra za informatiku (NIC).

Portparol je dodao da novi sistem ne uključuje bilo kakve promene koje bi se odnosile na ostvarivanje prava na penziju, već samo na oblik podnošenja prijava i dobijanja rešenja, prenosi Zee Indija.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija