Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

“Druga šansa” u Ivanjici opismenjuje pedesetogodišnjake

Druga šansa, projekat funkcionalnog opismenjavanja odraslih koje vodi Ministarstvo prosvete a finansira Evropska Unija, obuhvata 4.500 polaznika u 70 škola u Srbiji.

Jedna od tih škola je i osnovna škola Milinko Kušić u Ivanjici, a direktor škole, Stevan Davidović, u razgovoru za Blic istakao je prednosti projekta:
– Projekat Druga šansa. pokazao se veoma korisnim jer pomaže da se reši problem opismenjavanja odraslih, ali pomaže i nastavnicima koji nemaju dovoljan broj časova. 
Projekat je odlično primljen i od strane celih porodica u kojima ni roditelji ni već odrasla “deca” do sada nisu znala da čitaju i pišu. Među polaznicima koji su dobili diplome u ovoj školi tako su i bračni parovi u poznim pedesetim, i tridesetogodišnjaci.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija