Dom i stanovanje Magazin Godine Porodica

Druga priča (3): Koliko deca treba da znaju o vašim finansijama?

Penzin prenosi u četiri nastavka intervju sa Tim Prošom, autorom knjige “Druga priča: Vodič za razgovor sa svojom odraslom decom o ostatku vašeg života”.

Pitanje 3: Koliko deca treba da znaju o vašim finansijama?

Odgovor:

Stvar je u tome da lako može da se desi da vaše finansije postanu zaduženje vaše dece, tako da je na vama da sednete sada sa decom i objasnite im vašu finansijsku situaciju, i da se dogovorite kako želite da se vašim sredstvima upravlja sada, pa do kraja.

Čak bih preporučio da ih odmah upoznate sa vašim finansijskim savetnikom ili advokatom (ako ga imate), tako da znaju sa kim treba da pričaju u trenutku kada dođe vreme da oni preuzmu odgovornost za vaše finansije.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija