Dom i stanovanje Magazin Godine Porodica

Druga priča (2): “Za i protiv” stanovanja sa odraslom decom u starosti

Penzin prenosi u četiri nastavka intervju sa Timom Prošom, autorom knjige The Other Talk (Druga priča: Vodič za razgovor sa svojom odraslom decom o ostatku vašeg života).

Pitanje 2: Navedite “za i protiv” života sa odraslom decom u starosti?
Odgovor:

Odrastao sam u porodičnom domu sa prababom i pradedom i naučio sam da ima mnogo prednosti zajedničkog života. Ali, postoje i odgovornosti i potencijalni konflikti. Zato, pre ove odluke, preporučujem da sednete i prođete zajedno neka praktična pitanja:

Kako ćete rešavati finansije? Kako ćete koristiti različite delove kuće? Ko je zadužen za hranu, čišćenje? Koje odgovornosti stariji imaju prema mlađima? Kako ćete održavati zdrav brak ako je u kući roditelj(i) jednog od supružnika?

Postoji mnogo stvari koje treba uzeti u obzir, ali raygovor može biti rešenje, a iskustvo zajedničkog života može biti dragoceno.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija