Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Đorđe Marjanović (video)

Đorđe Marjanović, poznati pevač rođen 1931. godine u Kučevu. Prvo pojavljivanje na televiziji sa pesmom “Zvižduk u osam” označilo je sjajan početak duge i veoma uspešne karijere. 

Bio je prvi pečač zabavne muzike u celoj tadašnjoj SFR Jugoslaviji koji nije samo stajao ispred mikrofona već je umeo i da padne na kolena, da legne na pod, zaplače, a čuveno je i njegovo bacanje sakoa u publiku što još uvek nije bilo uobičajeno za ono vreme. Bio je veoma popularan i u SSSR-u, a pojavljivao se i u nekoliko filmova.
Kao gost na nastupu Lepe Brene u aprilu 1990. godine u Australiji doživeo je moždani udar zbog čega je jedno vreme ostao bez mogućnosti govora.
Ipak, na želju brojnih poštovalaca, ponovo je držao koncerte sa brojnim gostima, a svoje stare hitove izvodio je na plejbek.
Jedan od takvih manjih nastupa imao je i za korisnike gerontološkog centra Subotica prepoznatljivim nastupom (snimak sa pesmom Romana objavljen u februaru 2009. godine).

Fotografija preuzeta sa sajta Đorđa Marjanovića.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija