Početna Magazin Godine Društvo Dom za stare Obrenovac: Pitanje za Beogradsku hroniku

Dom za stare Obrenovac: Pitanje za Beogradsku hroniku

Oni nemaju mnogo vremena za čekanje i strpljenje…. Pomozite da i oni budu u svom Domu u Obrenovcu, u svom gradu, gradu njihove mladosti…

Na sajtu RTS-a, na stranici TV emisije Beogradska hronika, gledaoci su postavili pitanje u vezi sa Domom za stare u Obrenovcu. Prenosimo pitanje u celosti:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Naslov poruke: Poplavljeni Dom za stare u Obrenovcu

„Mi bismo želeli da saznamo šta je sa Domom za stare u Obrenovcu? Preko 300 starih, bolesnih, nepokretnih, polupokretnih korisnika ovog Doma 18. maja je evakuisano i raspoređeno u 9 gradova Srbije.

Danas kao su ih sve zaboravili, i njih i Dom i njihove zaposlene. Dom i njegovu obnovu niko i ne pominje, a ovi stari ljudi samo žele da se vrate u svoj Obrenovac i svoj Dom za stare. Zar je mnogo što žele da svoj životni vek završe u svom rodnom gradu, daleko od svojih sugrađana, svoje familije, koja ne može da ih posećuje po Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Jagodini, Smederevu i drugim mestima u koja su poslati?

Da su bar svi mogu da ostanu u Beogradu, bliži svojoj deci i rodbini? Oni nemaju mnogo vremena za čekanje i strpljenje…. Pomozite da i oni budu u svom Domu u Obrenovcu, u svom gradu, gradu njihove mladosti… Za nas nije rešenje da nam kažu kada pozovemo da pitamo sša se dešava sa Domom, biće uskoro – nadamo se!!! Hvala!!!“

Potpis poruke: Rodbina

Napomena: Penzin je u komentar uneo samo sitne slovne ispravke.