Početna Magazin Godine Direktor u penziji prodaje hamburgere

Direktor u penziji prodaje hamburgere

Najčešći savet koji bivši direktor marketinga ima za svoje vršnjake jeste da „nije važno šta radite dok god je to nešto što vas ispunjava, naročito kada ste u penziji“…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Tom Palome, 78-godišnjak u penziji koji je nekada radio kao direktor u marketingu, danas radi u restoranu brze hrane i kao konobar kako bi nadomestio gubitak životnog standarda prelaskom sa plate na penziju, ali i zbog želje da ostane aktivan.

Jedno vreme svoje iskustvo, profesionalno i ono koje je stekao kao penzioner, uspevao je da pretoči u predavanja koja su mu jedno vreme donosila dodatne prihode. Zarada je bila još bolja kada su i mediji pisali o njemu.

Međutim, nakon „5 minuta slave“, stvari su se vratile u svakodnevicu i on ponovo radi slabo plaćene poslove.

On priča kako je najstariju ćerku odredio za svog finansijskog zastupnika u slučaju gubitka samostalnosti. Ona je preuzela troškove plaćanja smeštaja u kući u okviru naselja za stare, ali će ta kuća pripasti njoj nakon njegove smrti.

Ipak, iako bi mogao relativno pristojno da živi sa svojom penzijom, on ne može da se pomiri sa penzionerskim danima i nameran je da ostane radno aktivan.

Trenutno radi na jednom golf terenu i tu mu prija jer se i sam nekad rekreativno bavio golfom. I dalje savetuje druge vršnjake koji mu se obraćaju za pomoć pismima ili mejlovima. Najčešće ističe da „nije važno šta radite dok god je to nešto što vas ispunjava, naročito kada ste u penziji“, priča za Blumberg.