Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Digitalni život – ponuda provajdera telefonskih usluga za stara domaćinstva

Digitalni život – ponuda provajdera telefonskih usluga za stara domaćinstva

AT&T, najveći provajder mobilne i fiksne telefonije u SAD, ponudiće „Digital Life Care“ – uslugu za pametne kuće koje brinu o starima pomoću nadzora, automatizacije, bezbednosti, itd.

Američka multinacionalna telekomunikaciona kompanija AT&T i najveći provajder mobilne i fiksne telefonije u SAD, planira širenje svoje ponude kućne bezbednosti i automatizacije tako što će uključiti i brigu o starima.

Program „Digitalni život“ (Digital Life) predstavlja polaznu platformu za razvoj usluge za pametne kuće. On uključuje bezbednost doma, nadzor, kao i elemente automatizacije kao što je kontrola osvetljenja uz pomoć ličnih (personalnih) računara.

Dodatno, preko kompanije „Telefonica“ koja će od AT&T preuzeti licencu za ovu ponudu, platforma će biti dostupna i u Evropi koja predstavlja jedno od najznačajnijih svetskih tržišta kada je reč o ponudi za starije osobe.

Ambicioznost Digital Life Care platforme ogleda se u tome što je AT&T promoviše kao alternativu za porodice koje su se našle u situaciji da svoje najstarije članove treba da smeste u dom za stare.

Probni period za ovu slugu započeo je septembra 2014. godine, a pokretanje komercijalne ponude očekuje se već u 2015. godini, piše Cnet.