Magazin Godine Život i godine

Delikatesni ponedeljak za starije građane Ade

Sutra, 17. marta 2014, u prostorijama KC Grad, jela će spremati zaposleni Fonda B92 i stari “majstori za kiflice i vanilice”. 

U Kulturnom centru Grad u Beogradu već duže vreme, ponedeljkom uveče, spremaju se obroci. Kuvari su neretko različite poznate ličnosti ili organizacije, a cena bona, za koji se taj obrok može dobiti, simbolična je.

Često, sredstva prikupljena na ovaj način idu u dobrotvorne svrhe. Sutra, 17. marta, u prostorijama KC Grad, jela će spremati zaposleni Fonda B92 i stari “majstori za kiflice i vanilice”. Organizator ovog Delikatesnog ponedeljka biće, naime, 65+ Pokret za brigu o starijima.

Oni pozivaju Beograđane i goste Beograda koji su sutra u prestonici Srbije da dođu, probaju i uživaju u slanišima i slatkišima koje oni budu bili spremili. Uz slogan Pokreta: “Stari nisu stvari”, žele da zajedno sa gostima KC Grada te večeri dokažu da nam je svima stalo.

Cena bona je 100 dinara, a prikupljenim sredstvima pomoći će se zbrinjavanje starijih osoba koje stanuju u opštini Ada. Kulturni centar Grad nalazi se u ulici Braće Krsmanović 4, u beogradskoj opštini Savski venac.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija